apr. 082022
 

Vineri, 08 aprilie 2022, participanții la programul postuniversitar „Probleme actuale ale Securității Naționale”, de la Colegiul Național de Apărare din București, au efectuat o vizită de studii și documentare în Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir”.

Cursanții, atât militari cât și reprezentanți ai mediului civil, au fost primiți la sediul instituției de comandantul colegiului, colonel dr. ing. Aurel Constantin Neagu, și de directorul adjunct, profesor dr. Aurel-Constantin Soare.

Cu această ocazie, distinșii oaspeți au aflat informații despre locul, rolul, viziunea și misiunea unității militare, despre principalele realizări și proiectele noastre de viitor, precum și date importante din istoria „Cantemirului”.

Activitatea a mai cuprins vizitarea laboratoarelor, a sălilor de clasă și a bazei sportive de care dispune instituția noastră.

Totodată, au avut parte și de o surpriză din partea talentaților liceeni cu abilități în domeniul muzical și literar, având, astfel, posibilitatea să cunoască și latura sensibilă a elevului de colegiu național militar.

La final, directorul Departamentului pentru studii de securitate și leadership, colonel conf. univ. dr. Alexandru Stoica, a înmânat o plachetă comandantului colegiului, colonel dr. ing. Aurel Constantin Neagu, care la rândul său, i-a înmânat un simbol reprezentativ al instituției.