Consiliere si orientare

 

Elevii au participat la o activitate de consiliere și orientare profesională în cariera militară, în cadrul căreia reprezentanții Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” au venit cu cele mai noi informații.

În fața cantemiriștilor s-au aflat, și în acest an, Comandor Conf. Univ. dr. ing. Dinu-Vasile Atodiresei și locotenent comandor dr. ing. lector universitar Ovidiu Cristea, absolvent cantemirist promoția 2004, care le-au prezentat liceenilor militari particularități din Forțele Navale și din Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, ca instituție de învățământ militar superior.

Oferta educațională, specificul fiecărei arme și specializări, posibilitățile de accedere în carieră, tradiția și profesionalismul sunt câteva dintre subiectele care au stârnit curiozitatea elevilor și dorința acestora de a accede în această instituție etalon a Armatei României.

De asemenea, absolvenții cantemiriști, student caporal Bianca Maria Guriencu și student plutonier major Claudiu Putinaru, au împărtășit din propriile experiențe, inclusiv cele oferite de proiectele Erasmus, și au purtat discuții individuale cu colegii mai mici despre avantajele oferite de alegerea unei cariere în marină, un mediu dinamic, organizat și competitiv.

[…mai mult]