Limbă si literatura română – Limbi străine

 

Şef comisie metodică: prof. ELENA-CRISTINA SOARE

Catedra de limba şi literatura română

Catedra de Limba si Literatura Română are în vedere proiectarea conţinuturilor în funcţie de Obiectivele-cadru ale Programelor pe fiecare an de studiu, ajustate în conformitate cu filiera liceului şi specializarea acestuia; punerea accentului pe latura formativă a învăţământului, pentru educarea unor elevi apţi de a se raporta la cultură autonom, reflexiv, critic si creativ.
[…mai mult]


Catedra de limba engleza

Colegiul Naţional Militar “Dimitrie Cantemir” dispune de doua cabinete de limba engleza: o sala multimedia, dotata după noile cerinţe ale predării limbilor străine, si un cabinet fonic. Sălile dispun de computere, sisteme audio si video, carti ce acopera domenii diverse si alte materiale. Un al treilea cabinet se afla in curs de pregătire.
[…mai mult]


Catedra de limba franceza

În timpul săptămânii francofoniei,  elevi ai scolii noastre au fost antrenaţi în discutii, dezbateri si concursuri privind cultura si civilizaţia franceza (Bretagne, Provence, Normandie, le Centre etc.) şi francofona (Maroc, Elveţia, Belgia, ţările Maghrebului, Guijana Franceza etc).

Concursurile de întrebări şi răspunsuri precum şi dezbaterile au reprezentat, în acelaşi timp:
•  momente de stârnire a interesului şi a motivaţiei pentru cultura francofona;
•  o sursa de surprize si amuzament;
[…mai mult]