iun. 102022
 

De la programul de învățământ, elevii, care au finalizat clasa a XI –a, trec, pentru o săptămână, la programul de instrucție.

Cu ranița în spate și cu mult entuziasm, cantemiriștii, 25 de băieți și 23 de fete, așteaptă cu nerăbdare să participe la marșuri, să-și dezvolte deprinderile necesare în condiții de izolare, de fapt să se apropie cât mai mult de ce vor face în academiile categoriilor de forțe, peste un an.

Astfel, în perioada 10.06.2022-17.06.2022, liceenii militari cu grade noi pe epoleți, care au ales voluntar să participe la Tabăra de instrucție de la Cheia, județul Prahova, vor pune în practică noțiunile învățate la disciplina pregătire militară.

În această perioadă, vor vizita și unități militare reprezentative din garnizoanele București și Predeal.

 Le vor fi alături instructorii militari din colegiu, căpitan Daniel Leah, locotenent Răzvan Stanciu, sergent Gheorghiță Andrei Lazăr, doamna Iulia Pietriceanu, asistent medical, dar și specialiști cu experiență din zonele unde vor desfășura activități practic-aplicative.

Înainte de plecare, comandantul colegiului, colonel dr. ing. Aurel Constantin Neagu, s-a întâlnit cu elevii, pe care i-a felicitat pentru alegerea făcută și i-a îndrumat să întrebe cât mai mult, să fie curioși și atenți la toate detaliile. „Atunci când vă întoarceți înapoi e important să știți să vă orientați pe hartă, să știți să măsurați distanțe în teren, să folosiți binoclul, să fiți mai bine pregătiți.”

În același cadru, domnul colonel Neagu i-a urat multă sănătate, multe împliniri și tradiționalul „La mulți ani!” elevei sergent Rebeca Iancu, care astăzi împlinește frumoasa vârstă de 18 ani.

Mult succes tuturor!