nov. 072023
 

A doua zi din Săptămâna verde a fost plină de activități și informații menite să-i ajute pe liceenii militari să își dezvolte o serie de abilități și cunoștințe necesare unui stil de viață sănătos, dar și să acționeze în anumite situații de urgență, dacă vor avea această posibilitate, să descopere teme noi și de actualitate.

Întâlnirea cu domnul Valentin Marin de la Societatea Ornitologică Română le-a oferit posibilitatea elevilor să afle detalii despre habitatele și rutele de migrație ale păsărilor, o temă care le-a stârnit interesul și i-a provocat să pună întrebări pe acest subiect.

Participarea elevilor și a personalului instituției la exercițiul de stingere a unui incendiu, cu un scenariu pregătit special de echipele de la Detașamentul de Pompieri Sinaia, sub comanda maiorului Valentin Oprea, în colaborare cu reprezentanții Colegiului Național Militar „Dimitrie Cantemir”, a adus în prim-plan informații utile, complete și complexe pentru toți cei prezenți la eveniment, inclusiv cele pe linie de prim ajutor.

În sala de festivități a instituției, cantemiriștii au avut o întrevedere cu specialistul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Prahova, doamna subcomisar Georgiana Ionescu, privind riscurile asociate consumului de droguri. Activitatea a avut un format interactiv, elevii având posibilitatea de a adresa întrebări despre subiecte din acest domeniu.

De asemenea, elevi din clasele a X-a și a XI-a, însoțiți de diriginții lor au fost în vizită la Universitatea de Petrol și Gaze Ploiești pentru îmbunătățirea competențelor extracurriculare privind economia circulară și dezvoltarea durabilă. Au fost prezenți la primul eveniment din seria GO GREEN organizat de Facultatea de Științe Economice în colaborare cu Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir”: Stay Young, Stay Green!

Mulțumim pe această cale tuturor invitaților pentru prezentările deosebite și pentru timpul acordat elevilor noștri!