mart. 092023
 

Elevii cantemiriști au obținut rezultate frumoase, chiar excepționale la etapa județeană a Olimpiadei de limba și literatura română.

Este una dintre competițiile la care, an de an, liceenii militari, cu un orizont cultural larg, reușesc să dea măsura întregului efort, creativității și pasiunii pentru disciplina aleasă.

Elev caporal Teodora Zamfir este câștigătoarea Premiului I, în urma celui mai mare punctaj obținut la clasa a XI. Performera noastră va reprezenta colegiul și județul Prahova la etapa națională.

Punctaje foarte bune au avut: elev caporal Daria Ioana Ruse, elev caporal Maria Rotărescu, elev caporal Maria Alexandra Trandafir, elev fruntaș Rafaela  Al-Saftii, fiecare reușind să obțină câte un Premiu III.

Prima confruntare, din acest an, cu elevii din județul Prahova a fost încununată cu succes pentru cei mai tineri membri ai lotului cantemirist, elev Luana Andreea Niță și elev Cristian Andrei Radu. Elevii s-au întors acasă cu Mențiune.

Distincțiile primite vin să dezvăluie afinitatea pe care o au pentru lumea infinită a literaturii, pe care o descifrează sub atenta îndrumare a celor care le călăuzesc pașii pe drumul cunoașterii și al devenirii: Prof. Irina Grecu, Prof. Bianca Stanciu și Prof. Steliana Mihaela Lambru.

Elev caporal Andreea Teodora Zamfir – Premiul I și calificare la etapa națională, prof. Irina Grecu;

Elev caporal Daria Ioana Ruse – Premiul III, prof. Bianca Stanciu;

Elev caporal Maria Alexandra Trandafir – Premiul III, prof. Steliana Mihaela Lambru.

Elev caporal Maria Rotărescu – Premiul IIII, prof. Bianca Stanciu;

Elev fruntaș Rafaela  Al-Saftii – Premiul III, prof. Irina Grecu;

Elev Luana Andreea Niță – Mențiune, prof. Bianca Stanciu;

Elev Cristian Andrei Radu – Mențiune, prof. Bianca Stanciu;

Felicitări, elevi și dascăli!

Mult succes, Teodora, la etapa națională!

Suntem mândri de voi!