iul. 272022
 

Elevii premianți ai claselor a IX-a-a XI-a au avut parte de activități și experiențe unice, în tabăra școlară de la mare, în miez de iulie.

Patruzeci de liceeni militari, care au excelat în procesul educațional pe parcursul anului școlar 2021-2022, au parcurs împreună, timp de o săptămână, o călătorie grozavă.

Pe lângă distracția specifică litoralului, fie ea pe plajă, la Aqua Park sau pe terenurile de volei și fotbal, tinerii cantemiriști au avut ocazia să descopere oportunitățile oferite de o carieră în domeniul naval.

Au vizitat Academia Navală „Mircea cel Bătrân” și Secția de Pregătire Marinărească și Sporturi Nautice de la Palazu Mare, unde au aflat informații utile, dar și ce provocări îi așteaptă în viitorul apropiat. „Am avut oportunitatea de a ne forma o viziune amplă asupra vieții studenților și asupra modului de pregătire al acestora. Simulatoarele și machetele tehnologiilor de la bordul unei nave ne-au arătat o față nouă, tehnică a provocărilor marinărești”, a transmis elev sergent Petru-Radu Bănulescu.

Prima tabără pentru cei mici, ultima tabără pentru cei mari, și-a îndeplinit misiunea de a răsplăti rezultatele elevilor merituoși, oferindu-le șapte zile de neuitat pe litoral.

Impresii:

„Ne-am distrat, am petrecut timpul împreună și, nu în ultimul rând, relațiile de prietenie s-au îmbunătățit. Au fost activități mult diferite față de cele de la școală”,  elev fruntaș Răzvan Manea.

„A fost o săptămână frumoasă, în care am adunat multe amintiri dragi, ne-am bucurat de mare și de naturalețea grupului. Am avut ocazia să legăm prietenii, într-un cadru relaxat, diferit de atmosfera din timpul anului școlar. Aș vrea să pot aduce înapoi timpul petrecut la Constanța și să-l retrăiesc cu aceeași bucurie și cu aceiași oameni minunați”, elev caporal Daria Ruse.

„Marea este locul din inima mea care dăinuie mereu cu misterul ei, cu farmecul valurilor, cu briza nestăpânită ce aleargă zi după zi la mal.

Tabăra de la Constanța a fost o experiență foarte frumoasă, unde mi-am făcut amintiri alături de colegii mei.

Ne-am distrat, am râs, am înotat, ne-am relaxat. A fost o săptămână pe care nu o voi uita prea curând.

Le mulțumesc, domnului sublocotenent Mihai Negrea, domnului sergent Andrei Lazăr și domnilor profesori Mădălin Marinescu și Raluca Ghideanu care ne-au însoțit pe parcursul unei săptămâni cu ecouri pozitive în sufletele noastre de adolescenți”, elev caporal Daria Maria Sava.

Felicitări pentru rezultatele obţinute!

Vacanţă frumoasă în continuare!