nov. 082023
 

Miercuri, la Revista de front, ofițeri și elevi cantemiriști au primit distincții, au fost înaintați în grad și felicitați de comandantul instituției, colonel Mihail Șerban-David. Totodată, le-a urat „La mulți ani” celor care poartă numele Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril, părinților, rudelor și tuturor celor apropiați lor!

În cadrul evenimentului, s-a dat citire Ordinelor de detașare la Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” a trei dintre ofițerii care vor îndeplini atribuțiile funcțiilor menționate în dreptul fiecăruia.

Locotenent-colonelul Claudiu-Dumitru Țonoiu a revenit în colegiu după o perioadă de doi ani, timp în care a absolvit studiile masterale la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, pentru a îndeplini atribuțiile funcției locțiitorului comandantului, în perioada 08.11.2023-30.04.2024.

Sublocotenentul Răzvan-Ionuț Andrei și sublocotenentul Radu-Ionuț Soare vor îndeplini atribuțiile funcțiilor la subunitățile de elevi.

Colonelul Șerban le-a urat „Bun venit” în colegiu și le-a solicitat să ducă la îndeplinire misiunile încredințate la un nivel superior, așa cum sunt cerințele de astăzi.

De asemenea, sublocotenentul Andrei a primit Emblema de Onoare a Logisticii pentru modul ireproșabil în care și-a manifestat determinarea și consecvența, în planificarea, organizarea și desfășurarea, în cele mai bune condiții, a Taberei Internaționale pentru tineret CLIMS Sibiu 2023.

            Trei elevi au fost nominalizați și evidențiați pentru modul exemplar în care au prezentat aspecte din pregătirea lor în cadrul evenimentului „Ziua Armatei României în școli”. Comandantul Centrului Militar Zonal Vrancea „Regele Carol I” le-a trimis o diplomă de mulțumire și le-a transmis sincere felicitări cu ocazia sărbătoririi Zilei Armatei României următorilor elevi: elev sergent major Alexandra Bobocea, elev sergent Elisa Bucur, elev Ionuț Borza.

Performanțele remarcabile ale sportivilor cantemiriști obținute la Olimpiada sportului militar liceal au fost apreciate în cadrul adunării cu personalul unității, unde comandantul colegiului i-a felicitat și i-a înaintat în grad, astfel:

            •în gradul de elev caporal:

  • elev fruntaș Ana Maria Grigore, elev fruntaș Denisa-Ioana Nae, elev fruntaș Miruna-Georgiana Nae, elev fruntaș Erika Andreea Popa;

•în gradul de elev sergent:

  • elev caporal Alexandru Florian Cârstoiu, elev caporal Adrian-Cristian Iordache, elev caporal Siviu Robaniuc, elev caporal Șerban-Mihai Eliaș, elev caporal Victor Cotelea;

•în gradul de elev sergent major

  • elev sergent Nicolae Cătălin Radu și elev sergent Teodor-Ștefan Marin.

Felicitări tuturor, realizări deosebite în viață și în cariera militară!