mart. 102023
 

Joi, 9 martie 2023, la sediul Colegiului Național Militar „Dimitrie Cantemir” s-a desfășurat un exercițiu planificat de evacuare în caz de cutremur, acțiune care a implicat structura specifică din cadrul unității și forțe ale Detașamentului de Pompieri Sinaia, aparținând Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Șerban Cantacuzino”  al județului Prahova.

Scopul exercițiului a fost acela de a pregăti atât personalul cât și elevii în vederea adoptării unei conduite optime care trebuie luată în această situație, pentru mărirea șanselor de supraviețuire în caz de seism.

Exercițiul a fost coordonat de căpitan Alexandru Dumitru, care a oferit toate detaliile despre toți pașii care trebuie urmați, pentru reducerea efectelor generate în cazul producerii unui astfel de eveniment.

Din echipă au făcut parte și voluntari de la licee, printre aceștia aflându-se și eleva noastră Casia Grigore (din clasa a XI-a). Împreună cu specialiștii de la SMURD, au prezentat tehnicile de acordare a primului ajutor în caz de plăgi împușcate, înjunghieri sau amputări.

          Activitatea a continuat în sala de festivități unde elevii au fost îndrumați să ducă și acasă informațiile primite în ceea ce privește modul de comportare în caz de cutremur.

Acest exercițiu face parte din planul de pregătire în domeniul situațiilor de urgență  pentru anul școlar 2022-2023.