iun. 112024
 

În săptămâna 01-07 iunie 2024, profesorii Cornelia Bădilă, Nicoleta Dichei și Daniela Costinescu au participat la un curs de formare finanțat prin programul Erasmus+ KA1, al Comisiei Europene în Porto/ Portugalia.

Cursul a fost destinat profesorilor specializați în discipline reale (STEM) și vine în întâmpinarea îndeplinirii obiectivelor stabilite în planul european de dezvoltare, ca parte a acreditării Erasmus.

„Cursul a avut ca obiective experimentarea cu metodologii inovatoare pentru a îmbunătăți predarea și învăţarea, înțelegerea tehnologiei graficelor în cadrul programei școlare, rezolvarea problemelor de modelare matematică în sala de clasă (fizică sau virtuală), utilizarea instrumentelor acestei tehnologii pentru a îmbunătăți munca și performanța elevilor atunci când lucrează în mod autonom, ajutându-i să rezolve sarcini de modelare matematică, rezolvarea de probleme, învățarea și proiectarea resurselor utile de implementat în sala de clasă, folosind TI-Nspire ™ CX II technology, explorarea activităților de învățare inovatoare și crearea de conținut digital pentru creativitate, îmbunătățirea abilităților TIC”, au transmis cadrele didactice.

Reprezentantele colegiului au apreciat cursul la nivelul cel mai înalt, au fost extrem de încântate de ceea ce au descoperit prin parcurgerea activităților de formare, cât și prin descoperirea orașului Porto și a împrejurimilor.

„A fost o experiență minunată: am descoperit lucruri noi și extrem de utile în activitatea noastră didactică, am vizitat locuri deosebite și am gustat cele mai bune preparate tradiționale portugheze.”

Felicitări și mult succes în continuare!