dec. 152021
 


Astăzi, 15 decembrie, o echipă a Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” a fost prezentă în Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” pentru noi acțiuni de promovare a carierei militare în rândul cantemiriștilor.

Ne-au onorat cu prezența reprezentanți din trei generații: Comandor Conf. univ. dr. ing. Dinu-Vasile Atodiresei, Lt. cdor. S.L. dr. ing. Ovidiu Cristea, absolvent cantemirist, promoția 2004, și student sergent major Georgiana Cristea, absolvent cantemirist, promoția 2018.

Pe parcursul întâlnirii, liceenii au beneficiat de cele mai noi informații despre ceea ce înseamnă viața de student militar, dar și despre profesia de ofițer în Forţele Navale, cu toate provocările şi realizările ei.  

Discuțiile din cadrul prezentărilor, dar și după terminarea acestora au avut rolul de a le oferi viitorilor ofițeri ai Armatei României posibilitatea să descopre toate oportunitățile, tot ceea ce înseamnă carieră pentru a putea alege în cunoștință de cauză.

Acestea s-au desfășurat într-un cadru informal.  Cei care mai „ieri” ocupau locul în băncile colegiului au venit în întâmpinarea elevilor cu toate răspunsurile la numeroasele întrebări venite din partea lor.

Mesajele au fost clare și au pus accent pe faptul că este nevoie de o pregătire temeinică pentru toți cei care își doresc să ajungă în vârful piramidei. „Oriunde vă veți duce, va trebui să fiți profesioniști”, le-a transmis domnul comandor Atodiresei.

Subiectele prezentate au atras atenţia elevilor, urmând ca aceştia să fie susţinuţi în menţinerea opţiunii de efortul comun al celor care se ocupă de educarea lor, prin informarea corectă şi oportună privind profesia militară.

La final, comandantul colegiului, colonel dr. ing. Aurel Constantin Neagu, a mulțumit întregii echipe pentru suportul oferit liceenilor militari.

Mult succes celor care vor să îmbrăţişeze profesia de militar în Forţele Navale!

Foto: Grațiela Mihăescu, Antonio Badea