iun. 072022
 

Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” a trecut printr-un proces intens de digitalizare, în urma căruia beneficiază de un sistem modern și sigur de comunicații.

În urma proiectului de anvergură implementat, școala dispune de două rețele de cablare structurată (neclasificată și clasificată) – (voce/date/imagini) pe suport de cupru și fibră optică, atât pentru infrastructura de transport pentru rețelele tip INTERNET/INTRANET, cât și pentru cele de telefonie.

Rețelele interconectează 15 clădiri aferente pavilioanelor prin intermediul magistralelor de fibră optică de tip SM 6 perechi și MM 6 perechi, rețeaua fiind proiectată pentru a asigura o  infrastructură gigabit cu viteza de minim 1Gbps.

În total s-au instalat peste 1100 de porturi date-voce-imagini, însumând peste 50 km de cablu de categorie 6A S/FTP, fibră optică și cablu telefonic, zeci de echipamente active (servere, switch-uri, Access Point-uri, UPS-uri), toate manageriate centralizat dintr-un singur punct. Infrastructura de comunicații conține atât partea fizică, ce respectă normele aflate în vigoare, cât și componentele de echipament și supervizare a acesteia.

Lucrările au fost executate în perioada ianuarie-mai 2022 de către o echipă de specialiști din cadrul S.C. Focality S.R.L., cu sprijinul Comandamentului Logistic Întrunit și al Comandamentului Comunicațiilor și Informaticii, pe baza proiectului realizat de MarcTel S.I.T.

Din partea colegiului, a făcut parte din echipă inginerul de sistem Dan Cimpoiașu.

Dorim și pe această cale, să le mulțumim pentru profesionalismul de care au dat dovadă pe toată perioada executării lucrărilor și pentru gradul ridicat de calitate al serviciilor oferite.