oct. 172022
 

Elevi, profesori și cadre militare din Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” au participat la activitățile cultural-educative, dedicate aviației, desfășurate la Ploiești, în județul Prahova.

Sâmbătă, 15 octombrie 2022, liceenii militari, însoțiți de căpitan Victor Nedelcu și profesor Corina Barbu, au fost prezenți la evenimentul  „Acei oameni minunați și mașinile lor zburătoare” organizat de către Asociația „Suntem România”, în colaborare cu Muzeul Județean de Științele Naturii și cu suportul Cercului Militar Ploiești (Baza 2 Logistică „Valahia”).

Prima zi a fost marcată de deschiderea oficială a expoziției de la Palatul Culturii, dar și de întâlnirea cu singurul român care a călătorit în spațiu, domnul General-locotenent (rez.) Dumitru-Dorin Prunariu.

Am vizitat expoziția de la Palatul Culturii Ploiești și am avut ocazia să îl întâlnim pe invitatul de onoare, domnul General-locotenent (rez.) Dumitru-Dorin Prunariu, care la 14 mai 1981 a devenit primul român ce a zburat vreodată în spațiul cosmic. Am fost fascinați de această lume astrală, dar și de personalitatea complexă a invitatului cu care am interacționat. Am primit răspunsuri edificatoare la întrebările privind experiența călătoriei în cosmos și, cu siguranță, unii dintre colegi se gândesc la o carieră în domeniul aviației militare care presupune pasiune, devotament, perfecțiune. Per aspera ad astra!, elev caporal Daria-Maria Sava.

A fost o activitate minunată, am învățat multe lucruri noi despre Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” de la absolvenții care ne-au răspuns la fiecare întrebare.

Un moment unic și onorabil a fost întâlnirea cu Domnul General-locotenent (rez.) Dumitru-Dorin Prunariu, care a dat mâna cu fiecare dintre noi și ne-a prezentat în premieră filmul despre călătoria în spațiul cosmic, a spus elev caporal Christiana Saroș.

Andreea Anuți, Baza 2 Logistică „Valahia”, Muzeul Județean de Științele Naturii