mai 302024
 

29 mai 2024 va rămâne o seară memorabilă pentru Cenaclul „Marin Sorescu” din Cantemir.

Într-un cadru prietenos și magic, liceenii militari au găsit puțin timp, alături de cadrele didactice de ieri și de azi, pentru a relansa lectura, literatura, poezia, muzica și a deschide noi ferestre de suflet.

Alături le-a fost și doamna profesor Mihaela-Steliana Lambru, coordonatoarea cenaclului, care a rezumat în câteva cuvinte ultima ședință de cenaclu din acest an școlar.

„Ne-am luat rămas bun, într-o ședință cu caracter special,  de la trei dintre cei mai valoroși cenacliști, Daria Sava- președinte, Maria Enache, vicepreședinte, și Iulian Gropan, președintele pe probleme muzicale. Au venit la cârmă, trecând prin tradiția botezului, veche de  când a luat ființă cenaclul, Săvulescu Mihai, Paula Drăghia și Eduard Serea, toți trei elevi de clasa a IX-a, dar foc de talentați, care au dovedit, în doar un an petrecut în Cantemir, că valoarea nu are vârstă.  

S-a lăsat cu lacrimi… cu emoții puternice, s-au depănat amintiri, s-au citit versuri și s-au ascultat compoziții celebre în interpretarea elevilor noștri, iar naiul lui Iulian Gropan a răsunat, pentru ultima dată ca cenaclist,  în acordurile „Ciobanașului singuratic”, amintind de interpretarea măiastră a lui Gheorghe Zamfir.

Este pentru prima dată în istoria cenaclului când la conducerea sa au fost numiți de predecesorii lor, doar elevi de clasa a IX-a.  

 E un semn bun! Talentul se perpetuează și nu are vârstă!

La întâlnire au participat și d-l Constantin Giurgincă 7- Mon Cher, președintele onorific al cenaclului, d-l Leonard Sorin Cuciureanu- on-line, foști cenacliști și președinți ai cenaclului.

Rămas bun, Daria, Maria și Iulian, bun venit, Mihai, Paula și Eduard în galeria onorifică a acestui for cultural cantemirist!”