iun. 032024
 

Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” a fost gazda campaniei de comunicare și educație financiară, organizată de Ministerul Apărării Naționale, prin Direcția Informare și Relații Publice, în colaborare cu Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Evenimentul a constituit o bună oportunitate de creștere a nivelului de informare a tinerilor cantemiriști cu privire la diseminarea informațiilor publice în rețeaua de pagini oficiale ale MApN și pe conturile personale, precum și a conștientizării necesității abordării unei conduite specifice în mediul on-line.

 O componentă absolut necesară a comunicării este educația financiară și are ca bază susținerea oricărei persoane care dorește să-și dezvolte cultura financiară, ținând cont de disciplina financiară, consecvență și înțelegerea relației dintre nevoi și dorințe.

Reprezentanții Autorității de Supraveghere Financiară le-au vorbit elevilor despre piețele financiare nebancare și au detaliat fenomenele economice, în vederea luării unor decizii responsabile, care să le asigure o creștere a nivelului de bunăstare.

 Într-o perioadă în care tehnologiile inovatoare avansează într-un ritm accelerat, liceenii militari au primit toate informațiile necesare pentru a lua decizii responsabile, atât în ceea ce privește comportamentul în social media, cât și din punct de vedere financiar.

Mulțumim pe această cale distinșilor oaspeți pentru informațiile ample oferite viitorilor ofițeri ai Armatei României.

Text și foto: Grațiela Mihăescu

Foto: Ștefan Halmaghi