iun. 062022
 

Liceeni militari și profesori din Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” au sărbătorit Ziua Mondială a Mediului printr-o activitate de ecologizare, dar și printr-o incursiune în lumea muntelui.

Sâmbătă, 4 iunie 2022, o zi cu semnificație deosebită pentru instituția noastră, care a împlinit 110 ani de nobilă și demnă existență, 13 elevi și 3 profesori, Roxana Țonoiu, Claudia Dogaru, Dana Costinescu, au realizat, alături de alți voluntari, o acțiune de ecologizare în zona rezervației „Dealul cu Trovanți” din Breaza.

În zona subcarpatică, lângă Dealul Gurga, numit și “Micul Caraiman”, deasupra albiei râului Prahova, cantemirștii au dat dovadă de implicare în ceea ce privește grija față de mediul înconjurător, dorind, totodată, să transmită și un semnal de alarmă despre importanța colectării selective și a reciclării, pentru un mediu mai sănătos și mai curat.

Alți 3 elevi din clasa a X-a, Damian Dumitrescu, Mathias Comnoiu și Vlad Popescu, înarmați cu hotărâre, determinare și perseverență au ales, în timpul liber, să cucerească Vârful Omu (2505m), cel mai înalt punct din Masivul Bucegi și al șaselea cel mai înalt vârf din Munții Carpați. Traseul propus, pe la Piatra Arsă, cu întoarcere prin Brâna Mare a Caraimanului, a inclus și alte vârfuri explorate de tinerii cantemiriști: Bucura Dumbravă (2503m), Coștila (2490m) și Caraiman (2384m).

Prin acțiunile lor, elevii ne încurajează să protejăm mediul înconjurător prin gestionarea responsabilă a resurselor naturale ale planetei, să conviețuim în bună înțelegere cu natura, să facem cele mai inspirate alegeri atunci când vine vorba de salvarea patrimoniului nostru natural, pe care avem datoria să-l lăsăm nealterat generațiilor viitoare.

xxx

Se împlinesc 50 de ani de când Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a stabilit ca Ziua Mondială a Mediului să fie sărbătorită pe data de 5 iunie.

În 2022, această zi este marcată sub tema „Un singur Pământ” (Only One Earth).