mart. 222023
 

De Ziua Mondială a Apei, elevii și profesorii au ales să acționeze împreună pentru a crește gradul de conștientizare în ceea ce privește importanța accesului la apă potabilă și a gestionării durabile a resurselor limitate de apă din lume.

Prin fiecare lucrare, experiment, pictură, fotografie, prezentare, liceenii militari au adus în prim-plan apa, care este esența vieții.

Activitățile s-au concentrat pe mai multe direcții și pe lângă expoziții cu lucrări ale elevilor, poezii, filme cu teme de educație civică, acestea au inclus și măsurători pentru determinarea calității apei din localitățile de domiciliu ale elevilor.

Ziua Mondială a apei este sărbătorită în întreaga lume și sloganul de anul acesta este ,, Să accelerăm schimbarea”, completat și nuanțat prin unul mai detaliat ,,Fii schimbarea pe care tu ți-ai dori să o vezi în lume! Fiecare picătură/ gest contează!”, conform Administrației Naționale Apele Române.„

La acțiunea dedicată apei au participat elevi din mai mulți ani de studiu și cadrele didactice coordonatoare: prof. Daniela Costinescu, prof. Roxana Țonoiu, prof. Raluca Ghideanu, prof. Daniela Oprea, prof. Adelin Ile.

Felicitări tuturor pentru implicarea în astfel de activități atât de necesare pentru viitorul planetei noastre!