oct. 192022
 

Pentru câteva clipe, în familia Grigore bereta de licean militar a fost schimbată cu casca de pompier și invers. Momentul a fost surprins, ieri,  în Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir”, după terminarea exercițiului demonstrativ desfășurat.

Casia este elevă în clasa a XI –a la Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” și întâlnirea cu tatăl ei, pompier la Detașamentul de la Sinaia, a fost una care ne-a atras atenția.

Împreună au creat un moment unic, surprins în imagini. „Îmi doresc să ajung să-l fac mândru pe tatăl meu, așa cum sunt eu de el și, de ce nu, să-l urmez în cariera de pompier”, a spus cantemirista.

Învățată de mică cu disciplina, regimul strict și seriozitatea, Casiei i-a fost ușor să se adapteze mediului cazon.

Ambițioasă și determinată, a realizat tot ceea ce și-a propus până acum și, cu siguranță, nu se va opri aici. Învață foarte bine, este componentă a echipei de handbal feminin și este mândră de reușita ei, de a fi voluntar într-o echipă de profesioniști. „Am așteptat cu nerăbdare vârsta de 16 ani, să mă pot înscrie la cursul pentru voluntari SMURD, sub îndrumarea cadrelor ISU Prahova, pe care l-am absolvit cu brio.”

Își dorește să acceadă mai departe în Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, la specializarea CBRN.

Felicitări, Casia, și mult succes în realizarea tuturor obiectivelor propuse!

Text și foto: Grațiela Mihăescu