nov. 112022
 

În Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” elevii talentați își găsesc repede locul pe scena sălii de festivități, acolo unde notele muzicale sunt atinse cu multă măiestrie.
Iosif Stanciu este elev în clasa a IX –a la Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” și este mândru de alegerea pe care a luat-o de la o vârstă fragedă. „Venirea la colegiul militar a fost una dintre cele mai bune alegeri, chiar dacă am luat hotărârea cu greu. Nu regret absolut nimic”, spune tânărul cantemirist.
Ambițios, frumos, elegant, a pășit pe drumul carierei militare cu scopul de a-și șlefui aptitudinile și de a deveni un militar de succes.
A luat cu el și saxofonul, instrumentul cu care s-a făcut cunoscut și apreciat de cei din jur. Prin calitățile lui, Iosif a reușit să impresioneze juriul de la Balul bobocilor cu prestația lui, care a fost recompensată cu Premiul de Popularitate.
A reușit să stârnească puternice emoții pentru ascultători, alături de ceilalți talentați cantemiriști, din formația colegiului. Împreună au oferit un moment de colecție.
Timpul lui Iosif se împarte între cariera militară și muzică, găsind un numitor comun între ele. Ambele au la bază disciplina, seriozitatea, ambiția, determinarea iar ca sursă a randamentului, pasiunea.
Consideră că saxofonul și cariera militară sunt cele mai bune decizii ale lui, iar faptul că poate să le facă pe amândouă se simte un om împlinit.
Chiar dacă în urmă cu șase ani nici nu știa ce este acela un saxofon, astăzi aduce bucurie prin sunetele armonioase și relaxante pe care le produce. „Totul a început acum aproape șase ani când nici prin cap nu-mi trecea să cânt la acest superb instrument. Într-o dimineață de weekend a venit tatăl meu la mine și m-a întrebat dacă aș vrea să învăț să cânt la saxofon. Eu nici măcar nu știam cum arată sau cum sună un saxofon, dar o scânteie din mine, o flacără puternica s-a aprins și imediat i-am dat răspunsul „DA”, iar de atunci nu m-am mai despărțit de acest instrument”, încheie Iosif.

Felicitări, Iosif, și mult succes în realizarea tuturor obiectivelor propuse!