oct. 192024
 

Respectul față de veteranii și eroii de ieri și de azi ai României ne unește, în fiecare an, și ne aduce mai aproape de #Ștafeta Veteranilor!

Astăzi, 19 octombrie, reprezentantul cantemiriștilor, elev sergent major Victor Cotelea, a primit și a predat simbolic ștafeta conducătorului grupului care aleargă de la Ploiești la Sinaia.

Determinați să își depășească propriile limite, entuziaști și dornici să ducă tradiția mai departe, peste 25 de elevi au alergat, pe traseul galben, alături de ultramaratonistul Iulian Șerban, de alergători și cicliști, militari și civili, de la intrarea în orașul Breaza, la Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir”, strigând într-un glas:Go Invictus!.

Voluntarii Ștafetei au fost întâmpinați de locțiitorul comandantului, locotenent-colonel Claudiu Țonoiu, de elevi îmbrăcați în portul tradițional românesc, cu pâine și sare, de cetățenii urbei și de liceenii militari.

Douăzeci și unu de inimoși cantemiriști au condus Ștafeta până la cealaltă ieșire a orașului Breaza, reușind să parcurgă cu brio cei peste 12 km, de la Breaza de Jos-la Gura Beliei.

Îmbrăcați în uniforma militară sau în tricourile Invictus, cu România în gând, inimă și suflet, cu disciplină, curaj și perseverență, reprezentanții Colegiului Național Militar „Dimitrie Cantemir” ne-au demonstrat că totul este posibil când iubești ceea ce faci și te implici 100%.

Liceenii militari nu s-au oprit în fața niciunui obstacol, scopul lor fiind unul nobil, în strânsă legătură cu respectul și recunoștința pe care le poartă celor care au luptat cu tricolorul în piept.

 xxx

Ștafeta Veteranilor, eveniment de amploare națională organizat de Invictus România, a ajuns la cea de-a XI-a ediție.

Ștafeta este împărțită în trei rute distincte, reprezentate simbolic de culorile drapelului României:roșu, galben și albastru, pentru a  promova valorile istorice ale poporului român și a-i onora pe eroi prin intermediul sportului.

În acest an, traseul Ștafetei Veteranilor include peste 50 de localități și măsoară peste 3500 de kilometri.

Participanții de pe cele trei trasee se vor întâlni în data de 25 Octombrie 2024, de Ziua Armatei României, la Carei, ultima localitate eliberată de soldații români, în urmă cu 80 de ani, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

În drumul lor, voluntarii Invictus se vor opri la monumentele ridicate în cinstea eroilor care au murit pentru ca noi astăzi să existăm, pentru a ne aduce aminte că străbunicii şi bunicii noștri au luptat pentru această ţară şi că sunt parte din ea acum.