ian. 182022
 

Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” are în dotare un simulator de tragere, unde elevii cantemiriști au posibilitatea să se antreneze, sub coordonarea instructorilor militari.

Astfel, înainte de participarea la ședințele de tragere din poligonul de tragere, cu armele de calibru 4,5mm cu aer comprimat și 5,6mm, liceenii militari își pot forma acele deprinderi care să le asigure executarea unei trageri eficiente.

Încă din clasa a IX –a, instructorii militari urmăresc la disciplina Pregătire militară ca standardul performanțelor școlare stabilit să poată fi menținut și/sau ridicat în următorii ani de liceu.    

 Au la dispoziție o gamă variată de resurse educaționale, de la manuale în format tipărit, până la instrumente digitale și materiale didactice disponibile în mediul online, pe care le pot valorifica în activitățile de învățare.

Printre domeniile de conținut specifice disciplinei Pregătire militară, care le asigură elevilor inițierea în profilul militar, se numără: Regulamente militare generale, Instrucţie de front, Elemente introductive de legislaţie militară, Instrucţie sanitară, precum și Instrucția tragerii.

Simulatorul de tragere este deosebit de util atât pentru elevii care sunt la început de drum, cât și pentru cei deja inițiați în poligonul de tragere, contribuind la îmbunătățirea tehnicii acestora.

Laser Shot Sim Range este un sistem portabil de instruire, care asigură instruirea practică într-un mediu virtual cu arme Laser cu greutatea unei arme reale. Acest simulator este portabil și ușor de instalat în orice spațiu, birou, sală de ședință sau poligon.

De asemenea, simulatorul oferă posibilitatea formării deprinderilor de bază ale trăgătorului, în condiții de siguranță atât pentru elevii colegiului național militar, cât și pentru personalul militar al colegiului.

Sistemul din dotarea colegiului oferă un feedback imediat și permanent atât pentru trăgători cât și pentru instructor în ceea ce privește poziția corpului, poziția armei, executarea ochirii, precizia și gruparea loviturilor la țintă.

Pe baza unei planificări, toți elevii vor face prin rotație antrenamente.