iun. 262024
 

Răzvan Manea, singurul licean din Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” care a obținut media 10 la finalul anului școlar 2023-2024, a fost înaintat în gradul de elev plutonier adjutant.

Data de 20 iunie a marcat un moment important din parcursul lui de elev militar, în cadrul festivității de încheiere a anului școlar, când a primit recunoașterea muncii depuse pe parcursul anilor.

După ce a fost admis primul la concursul de admitere în clasa a IX-a, Răzvan a continuat pe același drum al excelenței și a reușit să fie lider în toți cei trei ani de studiu.

Firea sa puternică, ambiția, determinarea, perseverența și dorința de a obține rezultate din ce în ce mai bune l-au condus spre îndeplinirea obiectivului stabilit, acela de a purta cel mai mare grad onorific pe epoleți.

„A fost un drum foarte greu pentru mine și pot spune că este un succes foarte mare. Mi-am dorit asta de când am venit, încă din clasa a IX-a, chiar și dinainte, că am auzit niște zvonuri, că armata e pe grade”, a transmis performerul nostru.

Chiar dacă acest succes vine cu foarte multe responsabilități, este hotărât să rămână în continuare un model pentru colegii lui și să ducă la îndeplinire toate sarcinile pe care la va avea.

Și-a impus un standard înalt, pe care l-a atins prin rezultatele de excepție obținute în activitatea școlară și extracurriculară, evidențiindu-se la olimpiada județeană de matematică, în proiectele Erasmus, prin acțiunile de voluntariat desfășurate la nivelul colegiului, dar și în cadrul localității natale, din județul Argeș.

Este absolvent al cursului „Liderii Mileniului III”, desfășurat în colegiu, absolvent al cursului „Tineri pentru performanță” și al cursurilor ,,Hai la Olimpiadă”, organizate în Brașov, la UNITBV.

A participat la Tabăra Internațională de Tineret a CLIMS, la Ștafeta veteranilor și la numeroase concursuri desfășurate online.

Când nu este în uniforma militară, de foarte multe ori îmbracă cu mândrie costumul popular, mărturie de seamă a culturii acestui popor. Este coordonator al formației de folclor a colegiului și împreună cu echipa a realizat momente de excepție.

 Îi place diversitatea activităților pe care le desfășoară în cadrul instituției, dar și în timpul liber, deoarece îl ajută să evolueze din punct de vedere profesional și uman, adăugând la setul de valori după care se ghidează în viață, pe cele care sunt caracteristice oricărui militar:demnitate, onoare, disciplină, dăruire de sine, solidaritate.

Își dorește să urmeze cursurile Academiei Tehnice Militare „Ferdinand I”, pentru care se va pregăti ca și până acum, cu seriozitate și foarte multă ambiție.

Felicitări, Răzvan, și mult succes în îndeplinirea tuturor responsabilităților în anul școlar 2024-2025!

Vacanță plăcută!