iun. 102024
 

Ingenioși, creativi, pasionați și dornici să aplice cunoștințele și competențele dobândite în domeniul istoriei, șase elevi cantemiriști de la clasele a X-a s-au evidențiat pe parcursul anului școlar 2023-2024.

 Elev fruntaș Andrei Matei Satu și elev fruntaș Ștefan Furtună au participat la etapa județeană a Olimpiadei de Istorie unde au obținut Premiul al III-lea, respectiv Mențiune.

La etapa județeană a Concursului Istorie și Societate în Dimensiune Virtuală, elev fruntaș Erica-Andreea Popa și elev fruntaș Theodor-Andrei Pelmuș și-au adjudecat  Premiul al II-lea, având același punctaj, dar lucrări diferite, în timp ce elev fruntaș George-Cristian Cristea a fost distins cu Mențiune. Liceenii militari au reușit să îmbine pasiunea pentru cele două discipline, istorie și informatică, pentru a realiza proiecte originale, documentate, cu titluri sugestive: „Oina, jocul național al românilor”, „Războiul dronelor”, „Explorarea spațiului în epoca antică”.

Apreciat de comisia de evaluare cu Mențiune a fost și elev fruntaș Valentin-Ionuț Costică, la Sesiunea de referate și comunicări științifice ale elevilor de liceu, unde s-a prezentat cu „Proiectul inter și trans-disciplinar Scriitori Români în Primul Război Mondial – Camil Petrescu”. Elevul a fost îndrumat și de profesor Steliana-Mihaela Lambru.

Mulțumim pentru efort elevilor noștri care dedică timp pentru cercetarea istoriei, propunând teme diverse de studiu și modalități diverse de abordare, pentru a participa la competiții de nivel înalt.

Coordonați de domnul profesor Dănuț Ionescu, elevii reușesc an de an să adauge în palmares premii și mențiuni obținute la olimpiade și concursuri de istorie, nivel județean și național.

Felicitări și mult succes în continuare!