dec. 202021
 

Nu s-a născut campioană, dar prin foarte multă muncă, atitudine, curaj, antrenamente lungi și obositoare, perseverență, a devenit performera care este astăzi.

Medeea Zafiris practică karate de la vârsta de cinci ani și are o carte de vizită impresionantă, placată cu cele mai strălucitoare medalii. Este campioană mondială, campioană europeană și campioană națională. Privește aceste titluri ca pe niște bonusuri. Adevăratul câștig este modul de viață și cel de gândire pe care l-am căpătat în cei zece ani de karate practicați.

A fost îndrumată de familie și susținută în alegerea deciziilor ei. De la tatăl ei a învățat ce înseamnă rigoarea, respectul și disciplina, valori care sunt comune și sportului de performanță, iar de la fratele ei a deprins pasiunea pentru artele marțiale, pe care a dus-o la nivel de excelență.

Încă de la început, și-a creionat obiective îndrăznețe. A depus toate eforturile pentru a și le îndeplini, împreună cu antrenorul ei. „Performanțele mele nu ar fi existat, sau cel puțin nu la un nivel atât de înalt, dacă nu m-aș fi aflat sub îndrumarea antrenorului meu, Sensei Nicolae Aurelian”, spune Medeea.

Pe lângă cariera sportivă, a decis să facă și carieră în armată.

Medeea Zafiris, componentă a Clubului Conpet Ploiești, este un sportiv de elită și faptul că a ales să învețe în Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” reprezintă un motiv de mândrie pentru toți cei care-i călăuzesc pașii pe drumul cunoașterii și al devenirii ca ofițer al Armatei României.

Chiar și după ce a îmbrăcat uniforma militară, în toamna acestui an, tânăra cantemiristă a continuat să lupte pentru ca visul ei să meargă mai departe, realizând lucruri mărețe.

Ultimele săptămâni au fost încununate de succes pentru Medeea, munca depusă conducând la rezultatele ei din prezent. La Cluj-Napoca, la Cupa Campionilor Europeni la karate, a obținut medalia de aur la kumite individual, categoria de vârstă 14-15 ani, -60Kg, și medalia de bronz la kata feminin, împreună cu echipa, la categoria 16-17 ani.

La Sighișoara, în perioada 27-28 noiembrie a.c.,la Cupa României, a câștigat probele de kumite individual și pe echipe. „Am o dorință constantă de reușită, însă ceea ce mă bucură cu adevărat este faptul că disciplina, orientarea, adaptarea la diferitele situații întâmpinate și adrenalina, se regăsesc în ambele stiluri de viață pe care le trăiesc: militar și sportiv. „Mulțumesc conducerii Colegiului Național Militar „Dimitrie Cantemir” pentru susținere și încredere, cât și persoanelor care îmi sunt mereu alături, plecând de la familie, antrenor și prieteni, ajungând astfel la colegi, cadre didactice și militare.”

Felicitări, Medeea, și mult succes în continuare!

Ne mândrim cu tine!