nov. 012023
 

În perioada 30 octombrie-01 noiembrie 2023, eleva plutonier major Viviana Mihaela Purcărea-Ciulacu a participat la faza națională a Concursului Național de Ştiinţă şi Tehnologie pentru Elevi „RoSEF”, obținând un nou rezultat de excepție: Premiul I, Medalie de aur, la Secţiunea Ştiinţe.

Concursul, organizat cu expertiza de specialitate a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava și a Societății Științifice „Cygnus” – centru UNESCO, s-a desfășurat pe 4 secțiuni, dedicate atât elevilor juniori cât și seniorilor liceeni: Ştiinţe, Ştiinţe aplicate, Tehnologia informaţiei și Robotică.

„Sub îndrumările competente ale echipei interdisciplinare din catedra de Științe și sub coordonarea domnului profesor de fizică Ion NECULA și a doamnei profesor de chimie Daniela COSTINESCU, am reușit să obţin acest meritoriu premiu I, să reprezint colegiul cu succes la această competiție naţională, calificându-mă, astfel, la competiția internațională International Science and Engineering Fair „ISEF”, care se va desfășura în luna mai 2024, în Statele Unite ale Americii.”

Viviana confitmă încă o dată că totul este posibil, atunci când ești pasionat de ceea ce faci și depui eforturi suplimentare ca visul să devină realitate.

„Medalia de aur obținută la acest concurs, este o recunoaștere a muncii și perseverenței mele, o performanță deosebită, de care sunt foarte mândră, dar, totodată, are și o semnificație aparte, deoarece prima mea participare la o competiție națională de anvergură, a fost în urmă cu 7 ani, la RoSEF 2016, unde rezultatele obținute m-au încurajat și mi-au trezit interesul spre cercetare în domeniul tehnico – științific, mi-au deschis calea spre proiectele de inventică și inovație, spre numeroase participări la competiții internaționale, la care Concursul Național de Ştiinţă şi Tehnologie pentru Elevi „RoSEF” este afiliat.”

Concursul este înscris în Calendarul Concursurilor Naţionale Școlare, aprobat de Ministerul Educației, nr. 24350/ 2023, domeniul 1. Concursuri şcolare pe domenii, secţiunea 2, Concursuri şcolare interdisciplinare şi transdisciplinare poz. 97.

Felicitări, Viviana, și mult succes în continuare!

Ne mândrim cu tine!