mai 222022
 

Cea mai așteptată probă, din cea de-a treia zi a competiției, a fost de departe triatlonul militar, care în acest an a fost câștigată, la mare luptă, de echipa Colegiului Național Militar „Dimitrie Cantemir”, antrenată de Victoria Buzoianu.

Pentru a strânge punctele necesare poziționării în fruntea clasamentului, concurenții trebuie să fie foarte buni la toate cele trei probe din cadrul triatlonului militar (aruncarea grenadei la precizie, tir-ul și alergarea în teren variat, pe distanța de 2000m), antrenorii neavând voie să-i schimbe.

La START s-au aliniat zece sportivi din fiecare colegiu național militar, împărțiți în cinci serii.

Fiecare concurent a dat dovadă de concentrare, precizie și rezistență pentru a duce la bun sfârșit această probă atât de solicitantă, desfășurată în intervalul orar 09-15.00. Triatlonul, o probă complexă, la care, în final, omogenitatea și-a spus cuvântul.

Toți elevii au ajuns la FINISH și au fost felicitați de toți cei care s-au ocupat de pregătirea lor, dar și de colegii care i-au susținut și încurajat frenetic de pe margine.

Pe mulți dintre ei i-am întâlnit zilele trecute și pe pista de atletism, dar și în alte întreceri, dovadă a unei pregătiri fizice deosebite, a rezistenței la efort intens și a pasiunii pe care a au pentru sport.

Toți participanții au dovedit că au toate calitățile necesare unor lideri, dar ca în orice competiție există învinși și învingători.

Au fost multe emoții, dar și momente de bucurie, alternate cu cele de tristețe, în urma calculelor făcute după fiecare serie care a ajuns la linia de sosire.

Doar un singur punct a făcut diferența între Breaza și Câmpulung – Moldovenesc, cantemiriștii adunând 1731 de puncte, iar ștefăniștii 1730 de puncte.

În clasamentul final al probei de triatlon s-au evidențiat:

Elev sergent Teodor Giurgică –Breaza-Locul I cu 228 de puncte,

” În timpul cursei este nevoie de foarte multă concentrare și determinare, de un efort susținut. După ce am trecut linia de finish, am simțit un sentiment de împlinire, știind că am luptat până la capăt, că am făcut tot ce a ținut de mine.

Spiritul de echipă este foarte puternic consolidat în lotul nostru, reușind să ne încurajăm, să ne ridicăm moralul în momentele grele și să ne aplaudăm unul altuia victoriile.

Mă bucur să fac parte dintr-o echipă închegată, unde predomină fairplay-ul și unde ne antrenăm cu gândul că succesul înseamnă 10% talent și 90% muncă.

A contat enorm să o am ca antrenor pe doamna Victoria Buzoianu, care în momentele grele , de oboseală, mi-a amintit importanța pregătirii solide.

Despre asta e sportul, să slefuiască mentalități, dincolo de forma fizică”, a transmis Teodor, campionul nostru.

Elev caporal Hodor Mihai – Câmpulung – Moldovenesc – Locul II cu 223 de puncte,

Elev Tamaș Andrei- Alba-Iulia – Locul III cu 223 de puncte.

Felicitări, tuturor, și mult succes în cariera militară!

Rezultate ziua a treia:

Handbal

Craiova – Alba-Iulia – 35-28;

Câmpulung – Moldovenesc – Breaza 37-19;

Craiova – Constanța – 35-27.

Tenis de masă pe echipe:

Locul I – Câmpulung-Moldovenesc;

Locul II – Craiova;

Locul III – Breaza.

Volei feminin:

Câmpulung –Moldovenesc – Craiova – 2-0;

Alba-Iulia – Constanța – 2-0.

Câmpulung – Moldovenesc – Breaza – 2-0;

Volei mascului:

 Breaza – Constanța – 3-0;

Câmpulung-Moldovenesc – Alba-Iulia – 3-1;

Câmpulung-Moldovenesc – Craiova – 3-0.

Baschet:

Alba-Iulia – Breaza – 60- 28;

Craiova – Constanța – 50-32.

Felicitări, cantemiriștilor!

Felicitări, tuturor concurenților!

Foto: Antonio Badea