iun. 082022
 

Festivitatea de premiere a elevilor care s-au distins în procesul de învățământ, la olimpiadele și concursurile școlare a fost urmată de Ultimul apel.

Adolescența și-a împărțit generoasă clipele, iar cei care „ieri” pășeau timizi pe poarta colegiului au devenit șoimii cantemirști de astăzi.

          În seara de 8 iunie, toți cei 119 absolvenți ai Promoției a 98-a – „Încoronarea de la Alba Iulia -100” au executat ultimul apel de seară în Cantemir, locul care le-a fost „ACASĂ” timp de patru ani, unde au legat prietenii trainice și au lăsat o fărâmă din sufletul lor.

          Frumoși și emoționați, au avut momentele lor unice care vor râmâne în istoria instituției.

Cu torțele aprinse s-au dispus pe cele trei alei principale pentru a intra pe platoul cu rezonanțele zecilor de generații, unde au format cifra romană IV, înițiala Companiei, pe versurile cântecului „În umbra marelui CNM.”

A urmat apelul propriu-zis, aşa cum s-a derulat el în toţi aceşti ani petrecuţi în colegiu.

Activitatea s-a încheiat cu defilarea subunităților de elevi, care au dat onorul cadrelor militare, dascălilor, diriginților, părinților și invitaților prezenți la eveniment.

La final, absolvenții au îmbrăcat tricourile personalizate și împreună, umăr lângă umăr, au asistat la focul de artificii, în acordurile melodiei „Ani de liceu”.

Felicitări tuturor!

Mult succes la examene, dragi absolvenți!