sept. 012022
 

În această zi de început de toamnă, odată cu intrarea pe poarta instituției, visul celor mai tineri cantemiriști a devenit realitate.

După ce au trecut cu brio de etapele unui proces de selecție și a unui concurs de admitere, a venit ziua în care „bobocii” au trăit primele experiențe din mediul cazon.

Au fost activități planificate la care au răspuns prezent, dornici să-și ia locul în plutonul din care fac parte.

          S-au bucurat de întâlnirea cu colegii, de faptul că au reușit să ajungă acolo unde și-au dorit, în Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir”.

Le-am văzut determinarea, curiozitatea și entuziasmul, dar și o lacrimă în colțul ochiului în momentul despărțirii de părinți.

Întâlnirea acestora cu echipa managerială, profesorii diriginți, semnarea angajamentelor, repartizarea pe clase și dormitoare, ședința cu părinții, echiparea în uniforma militară mult dorită, servirea mesei în mediul cazon și vizita medicală sunt doar câteva dintre activitățile care au avut loc în prima parte a zilei.

Urmează o etapă frumoasă, plină de necunoscut, pentru elevii din clasa a IX-a, dar ajutați de elevii gradați, de diriginți, profesori și cadre militare suntem siguri că vor reuși, așa cum cele 98 de promoții au făcut-o, la cel mai înalt nivel.

Bun venit în familia cantemiristă și mult succes în atingerea tuturor obiectivelor stabilite!