iun. 262024
 

Ziua Drapelului Național a fost marcată de elevii Colegiului Național Militar „Dimitrie Cantemir” prin arborarea tricolorului pe unul dintre cele mai înalte vârfuri muntoase din România, vârful Negoiu.

Ascensiunea propriu-zisă a avut loc în data de 24 iunie 2024, pe traseul Complexul Piscul Negru (1250m) – Izvorul Călțunului – Lacul Călțun (2135 m) – Portița Călțunului (2259) – Strunga Doamnei (2348) – Vârful Negoiu (2535 m).

Elev fruntaș Cornel Roșioru, elev fruntaș Cătălin Grigore, elev fruntaș Mihnea Popescu, elev fruntaș Daria Paraschiv, elev caporal Ștefan Nicola și elev sergent Vlad Socol, iubitori ai muntelui și ai spiritului Invictus, au onorat într-un mod inedit Ziua Drapelului Național, alături de militarii răniți din Echipa Invictus România și de voluntarii Invictus din întreaga țară.

Cu această ocazie, participanții au arborat un drapel național cu lungimea de 100 de m la Lacul Călțun, din munții Făgăraș.

„Evenimentul a fost unul antrenant și plin de încercări, însă ne-am încurajat unii pe alții în această activitate organizată de Invictus România, condusă de domnul maior Gabriel Ion.

Traseul nu a fost unul ușor, cu margini abrupte și porțiuni mai dificile.

Pentru mine este incredibil că am reușit să urc la altitudinea de 2535 de metri fără frică. Am început călătoria la ora 6.30 și a durat până la orele 17.00.

Simt că mi-am depășit propriile limite și sunt mândru că am reușit”, a transmis elev fruntaș Cornel Roșioru.

xxx

Ziua Drapelului Naţional, simbolul nostru naţional, al tuturor românilor, se sărbătoreşte în fiecare an, pe 26 iunie.