oct. 262022
 

Sunt frați, din generații diferite, dar au ales să îmbrățișeze aceeași carieră.

Denisa și Claudiu Ene sunt amândoi cantemiriști.

Alături le sunt de fiecare dată părinții lor.

Cea care a ales să pășească pe urmele fratelui ei este Denisa, elevă în clasa a IX –a la Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir”.

„Viața de cantemirist, în pași de cadență, ajutorare reciprocă și camaraderie am văzut-o la fratele meu, Claudiu, fost elev cantemirist, în prezent student în anul I la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu. Timp de patru ani, cât a făcut parte din marea familie cantemiristă, s-a înfiripat în mine dorința fermă de a îmbrățișa și eu viața militară, iar cu ambiție și perseverență am pășit mândră pe poarta colegiului având visuri mărețe”, spune Denisa.

          Chiar dacă a știut că nu este ușor, ambițioasă din fire, a ales drumul carierei militare, hotărâtă să-și facă mândră familia.

„Începutul a fost cu multe emoții, greutăți de adaptare la regulile stricte, dar nimic nu m-a speriat. Cu ajutorul elevilor gradați și cu sfaturile și cuvintele de îmbărbătare ale fratelui meu, am trecut mai ușor peste perioada de adaptare și pot spune cu tărie că am făcut cea mai bună alegere în ceea ce privește cariera mea.”

Felicitări, Denisa și Claudiu, și mult succes pe drumul ales!

La mulți ani, de Ziua Armatei Românie!