ian. 172022
 

Elev fruntaș Rareș Sabo și elev caporal Petru Radu Bănulescu, coordonați de profesor Dănuț Viorel Ionescu, s-au remarcat în cadrul Concursului anual de istorie al Fundației „Mareșal Alexandru Averescu” – ediția a XII –a, secțiunea dedicată colegiilor naționale militare, de unde s-au întors cu Premiul I, respectiv Mențiunea a II –a.

Cantemiriștii și-au validat competențele dobândite în colegiu și au onorat instituția în care se formează prin rezultatele obținute.

Elev fruntaș Rareș Sabo este pasionat de disciplina istorie, despre care spune că reprezintă o întreagă poveste de unde poate desprinde cunoștințe folositoare pentru dezvoltarea lui. „Ea m-a cucerit încă de la primele cărți răsfoite. Pasiunea pentru această disciplină m-a determinat să perseverez, iar rezultatele nu au întârziat să apară. Mulțumesc profesorilor și conducerii pentru tot ajutorul acordat. Voi continua să mă dedic acestei materii și pasiunii mele”, spune performerul nostru.

Ștafeta predată de colegii mai mari, care și-au arătat talentul, potențialul și abilitățile în cadrul acestui concurs cu un nivel foarte ridicat, este dusă mai departe de tinerii cantemiriști.

Colegiul Național Militar ”Dimitrie Cantemir” a fost gazda Concursului de istorie al Fundației „Mareșal Alexandru Averescu”, edițiile a X -a, 2018, și a XI –a, 2019. La start s-au aliniat pasionații de istorie din instituțiile de învățământ preuniversitar militar și civil.

xxx

Concursul anual de istorie al Fundației „Mareșal Alexandru Averescu” s-a desfășurat în perioada 14-16 ianuarie 2022 și a fost organizat de Fundația „Mareșal Alexandru Averescu”, în parteneriat cu Divizia 2 Infanterie „Getica” și cu sprijinul nemijlocit al Consiliului Județean Buzău.

 Detalii în link:

https://www.facebook.com/879862792106821/posts/4780223232070738/

Foto: arhivă