feb. 272018
 

În seria manifestărilor dedicate aniversării Centenarului Marii Uniri de la 1918, la nivelul Colegiului Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” se desfăşoară un Concurs de istorie gen „Cine ştie câştigă”.

„Cu această activitate va începe o serie de astfel de manifestări pentru a aduce mai aproape pe marii formatori ai statului naţional unitar de sufletul şi mintea elevilor”, a afirmat prof. dr. Aurel-Constantin Soare.

O primă serie de întrebări este adresată tuturor elevilor colegiului pentru a sărbători pe 27 martie 2018, 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.   

Activitatea este coordonată de profesorii de istorie, dr. Aurel-Constantin Soare şi Dănuţ Ionescu, având ca scop  promovarea identităţii naţionale în rândul elevilor.

La această competiție școlară participă nouăsprezece echipaje, alcătuite din câte trei elevi ai claselor a IX –a, a X –a, a XI şi a XII –a, cu aptitudini şi înclinaţii pentru domeniul istoriei.

Luni, 26 februarie 2018, într-o atmosferă de prietenie şi respect s-a desfăşurat prima confruntare. Elevii claselor a IX –a au avut de răspuns la câte 10 întrebări. Acestea au fost de trei tipuri: grilă cu trei răspunsuri, cu răspuns unic şi prezentare mai amplă a unui moment istoric închinat Marii Uniri. Echipajul clasei a IX –a D a obţinut cel mai mare punctaj, urmat de echipajele claselor a IX – a E, a IX- a B, a IX – a A şi a IX –a C.

 În perioada 01- 06 martie vor intra în competiţie celelalte echipaje.

Felicitări primilor finalişti şi succes celorlalţi competitori!

[flagallery gid=481]