nov. 252021
 


Manifestările dedicate Zilei Naționale a României au continuat cu competiția de drill-team, la care au participat patru plutoane din fiecare an de studiu și câte un elev din fiecare companie, în calitate de speaker, pentru a descrie fiecare etapă a exercițiului.

Pentru elevii claselor a XII –a a fost ultima participare la acest tip de concurs în Cantemir.  Exercițiul lor a fost notat cu 100 de puncte de către juriu, format din ofițeri și elev plutonier adjutant Eva-Antonia Nedelcu, care a urmărit corectitudinea în executarea mișcărilor, complexitatea exercițiului, uniformizarea mișcărilor și gradul de creativitate.

 Locul I obținut de plutonul Companiei a IV –a este dovada muncii, a seriozității, a creativității și a unei pregătiri temeinice care s-a reflectat în exercițiul  de instrucție de front fără armă, unul complex, spectaculos în care mișcările s-au sincronizat cu comenzile venite de la elevul coordonator, comandant al plutonului de drill.

De cealaltă parte, câștigătorii locului II, cu un total de 89 de puncte, au fost elevii claselor a IX –a. „Bobocii” și-au unit forțele într-o echipă frumoasă și omogenă pentru a arăta că și ei pot, chiar dacă sunt cei mai mici. Curioși fiind de frumusețea concursului s-au pregătit, astfel încât coordonarea să stea la baza realizării exercițiului.

La doar un punct diferență, pe locul al III –lea, s-a clasat plutonul Companiei a II- a, cu 88 de puncte, iar pe locul al IV –lea s-a situat plutonul Companiei a III –a, cu 83 de puncte.

Fiecare echipă a dat tot ce a avut mai bun, remarcându-se prin concentrare și coordonare, prin originalitate și spectaculozitate, captând atenția celor prezenți.

Deplasarea în pas de defilare cu cântec a adăugat o notă în plus participanților.

Cifrele romane amprentate pe platoul cu rezonanțele zecilor de generații de cantemiriști, elementele de pregătire militară de bază, care au cuprins figuri dinamice, generatoare de energie și mișcare, dispunerea în linii și coloane, dar și întoarcerile pe loc, la dreapta, la stânga sau la stânga împrejur au evidențiat efortul tuturor.

Felicitări tuturor participanților la concursul de drill-team!

Text: Grațiela Mihăescu

Foto: Antonio Badea, Andreea Anuți