nov. 182022
 

Vineri, 18 noiembrie, la Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” s-a desfășurat cercul pedagogic de educație fizică și sport la care au participat cadrele didactice din județul Prahova care îmbrățișează aceeași profesie.

Activitatea a debutat cu primirea invitaților și cuvântul de deschidere al directorului adjunct, profesor dr. Aurel Constantin Soare.

Programul a continuat cu o lecție demonstrativă,  în care au fost implicați elevii din clasa a XII-a, referitoare la  „Formarea și perfecționarea deprinderilor motrice de locomoție, stabilitate și manipulare la educație fizică și sport, nivel liceal”, pregătită de prof. Claudia Dogaru și prof. Gianin Stanciu.

Un referat pe aceeași temă a fost prezentat de prof. Mădălin Marinescu.

A fost o zi dedicată dialogului metodic și completată de câteva surprize oferite de gazde.

O vizită în noua sală de sport, amenajată după cele mai moderne standarde, și un exercițiu de drill oferit de elevii claselor a X-a au fost apreciate de oaspeți.

La final au avut loc dezbateri referitoare la modul în care educația fizică este percepută și s-au căutat soluții pentru creșterea activității acesteia în rândul elevilor, respectând motto-ul care a însoțit întâlnirea de astăzi: „Sarcina noastră este să-i convingem pe tineri să facă sport, și în felul acesta, să le întregim educația. El le va aduce în același timp sănătate, speranță și bucurie.” Jacque Rogge.