mart. 212023
 

Elevii  Colegiului Național Militar „Dimitrie Cantemir” au finalizat cu succes Programul educațional „Liderii Mileniului Trei”, un program de educație non-formală, derulat în parteneriat cu Ministerul Educației și coordonat de domnul Marian Staș, la nivel național.

Acesta s-a desfășurat pe o perioadă de opt săptămâni. În tot acest timp,  elevii au fost împărțiți pe ateliere de lucru, în cadrul cărora au putut aborda subiecte care nu se regăsesc de regulă în programa școlară, precum munca în echipă, abilitățile de negociere sau de comunicare.

Și cum în această călătorie nu au pornit singuri, tinerii au avut parte de susținerea unei echipe de profesioniști. Cei care au avut calitatea de formatori, au fost chiar profesorii lor: Cornelia Bădilă, Irina Grecu, Corina Barbu, Lavinia Gheorghe, Georgiana Neagoe, Nicoleta Dichei, Andreea Ziegler, Daniela Schonauer, Daniela Costinescu, Ovidiu Badea.

Dintre cei 65 de elevi care s-au făcut remarcați, trei cantemiriste au avut calitatea de trainer-asistent, elev sergent Daria Ioana Ruse, elev sergent Daria-Maria Sava, elev caporal Ana-Maria Albulescu, fiind cele care au dat mai departe colegilor lor din atitudine, valori, comportamente, lecții învățate.

Astăzi, 21 martie 2023, atât profesorii, cât și elevii au primit certificate de apreciere prin care le-a fost atestată participarea la programul educațional în Arta de a Conduce.

Au fost felicitați de conducerea instituției, care le-a mulțumit pentru efort și implicare. „Acest program de excepție nu face altceva decât să vă aducă un plus de cunoștințe și mai ales posibilități de acțiune diverse într-o lume deosebit de complicată, diversificată, care reprezintă lumea secolului al XXI-lea”, a spus directorul adjunct, profesor dr. Aurel-Constantin Soare.

Elev sergent Daria-Maria Sava este unul dintre liceenii care si-a dezvoltat abilitățile de leadership. „Cursul Liderii Mileniului Trei m-a ajutat enorm în dezvoltarea mea atât pe plan personal, cât și pe plan profesional. Am învățat despre echilibru, valori morale, cum să îmi planific timpul și cum să pun o balanță între obligații și pasiuni.

Am avut onoarea să particip și anul acesta la curs, parcurgând a doua oară materialele și am înțeles cu adevărat că esențele tari se țin în sticluțe mici. Le mulțumesc domnilor și doamnelor profesoare pentru experiența inedită și domnului Marian Staș, inițiatorul proiectului, pentru subiectele de actualitate pe care le-a abordat și pentru dorința sa de a ajuta adolescenții acestui mileniu”.