mart. 092023
 

Elev caporal Teodora Zamfir s-a calificat la etapa națională a Olimpiadei de Limba și literatura română, după ce a obținut cel mai mare punctaj la etapa județeană a competiției. „Mereu am privit literatura ca pe o artă ce definește omul dincolo de limitele reale, ca pe o artă ce unește sufletul, mintea și conștiința. Am decis să particip la Olimpiada de limba și literatura română, ca urmare firească a pasiunii pentru citit, pasiune în care mă regăsesc pe deplin”, spune Teodora, o adolescentă deosebită prin tot ceea ce este și ce face.

Rezultatul ei notabil a venit ca o încununare a timpului și a muncii depuse alături de doamna profesor de limba și literatura română, Irina Grecu, un dascăl care a pregătit și a orientat numeroși elevi către dezvoltarea capacităților individuale la nivel maximal.

După mai multe premii obținute pe tărâmul literaturii, Teodora reușește să ducă pasiunea la nivel de artă, să obțină această performanță, care este o răsplată a efortului depus și, totodată, o atestare a potențialului arătat încă din clasa a IX-a.

Pe lângă pasiune, în spatele căreia se ascunde un anume fel de a fi, o vibrație a sufletului, după cum afirmă Teo, a fost nevoie de multă ambiție și de o pregătire riguroasă pentru a atinge excelența în educație.

Urmează o perioadă cu noi provocări, care au ca finalitate autocunoașterea și depășirea situațiilor limită. „Cu noi obiective la orizont, susținute de studiu asiduu și eforturi în autodepășire, aștept cu nerăbdare următoarea etapă a Olimpiadei de limba și literatura română”, încheie performera noastră.

Felicitări, mult succes și inspirație la etapa națională,Teodora!

Ne mândrim cu tine!