nov. 172023
 

Seara de vineri a fost dedicată celei de-a 25-ediții a Balului bobocilor, o sărbătoare a frumuseții și talentului, a eleganței și stilului, a tinereții.

Evenimentul a fost primit cu mare bucurie atât de către participanți, cât și de către organizatori – elevii claselor a XI-a, părinți, profesori, cadre militare  și invitați. „Balul Bobocilor a fost pentru noi, elevii claselor a XI-a încă un mod de a le spune bobocilor BUN VENIT ÎN FAMILIA CANTEMIRISTĂ! Am încercat să le creăm un cadru și o atmosferă călduroasă în care să se poată manifesta, să le ghidăm pașii în a-și putea pune în valoare abilitățile artistice, să se cunoască mai bine între ei, să lucreze împreună și să fie încrezători în forțele proprii, iar rezultatul  a fost o petrecere frumoasă, unde s-au legat noi prietenii și s-au creat amintiri de neuitat”, elev caporal Aidee Toma.

Tema de anul acesta  – Spionaj s-a reflectat atât în elementele de decor, confecționate de cei implicați în activitate, cât și în descrierea realizată de eleganții prezentatori, dublată de imagini și clipuri video.

În centrul atenției s-au aflat bobocii, pretendenți la titlul de Miss și Mister, care au avut de parcurs un drum lung până să ajungă pe scena sălii de festivități a colegiului. De la obținerea votului din preselecții până la pregătirea unor prestații memorabile, a fost nevoie de multă muncă și ingeniozitate.

Cu toții au dovedit că au veleități de sportivi, dansatori sau interpreți, și-au respectat unul altuia ideile, realizând împreună cu colegii lor mai mari o poveste care a fost apreciată prin aplauze frenetice de publicul spectator.

Dacă bobocii au arătat cât de creativi, spontani și carismatici sunt, nici „artiştii” seniori nu s-au lăsat mai prejos, pigmentând spectacolul cu scenete umoristice, coregrafii originale şi muzică de calitate pentru toate gusturile.

Totul a fost gândit până în cel mai mic detaliu, astfel încât spectacolul să fie unul complet și complex, plin de originalitate și experiențe inedite.

Reușita a fost posibilă grație unei echipe care s-a sudat în timp, sub coordonarea doamnei profesor Elena-Cristina Soare. „La prima ediție a Balului Bobocilor am fost acolo! De atunci, mi-a plăcut să fiu cu elevii mei, la sala de festivități, să punem ideile împreună și să facem spectacol. Acum, am ajuns la balul cu numărul 25 și am avut privilegiul să sărbătoresc cu elevii mei de clasa a XI-a, cei care s-au ocupat de organizare și au fost pentru două ore actori desăvârșiți. Sunt un profesor împlinit și recunoscător pentru că am reușit să pun în scenă ce am gândit și ce am simțit, alături de promoții cu elevi foarte talentați și dornici să-și bucure colegii și profesorii, oferindu-le, în fiecare an, spectacole minunate. Mulțumesc actorilor cantemiriști cu  care am colaborat în toți acești ani! Mi-au oferit amintiri de neuitat!”, a transmis profesor Elena-Cristina Soare.

Concurenții au fost foarte bine pregătiți, misiunea juriului fiind una foarte dificilă. În final, cu toții au fost declarați câștigători pentru prezența scenică, spontaneitate, calitatea numărului de la proba de talente și carismă.

Ștefan Halmaghi și Ilinca Stănuleț au primit premiul Once Upon a Ttime;

Cel mai elegant cavaler a fost Eduard Serea și cea mai elegantă domnișoară a fost Teodora Ion;

Diploma Jack i-a revenit lui Denis Bîtu;

Premiul Brad Pitt  a fost obținut de Rareș Manolache;

Diploma Marilyn Monroe a fost adjudecată de Alexandra Pîslaru;

Premiile pentru cei mai carismatici participanți: Mister Been – Cornel Roșioru și Miss Been – Luciana Țigănuș;

Diplomele pentru originalitate au ajuns la elevii Denis Croitoru și Alessia Bevnenuti;

Votul publicului a mers spre cei doi frați gemeni, Dragoș Stegaru și Ana Stegaru.

Câștigătorii titlului de Miss și Mister au fost: Mister 007 Vlad Nicola și Miss 007 Ana Mușat;

„Balul bobocilor a fost pentru mine o experiență minunată, unică, care m- a făcut să vreau să particip la mai multe evenimente de acest gen. Mi-am făcut mulți prieteni, m-am distrat la repetiții și am învățat multe lucruri noi (să cânt la pian și la tobe).

Nu mă așteptam să fiu chiar eu Miss boboc și mă simt onorată să port acest titlu, care pentru mine înseamnă foarte mult.

Mulțumesc tuturor elevilor organizatori și nu numai, care m-au ajutat în acest scop, coordonatoarelor mele și doamnei profesor Elena-Cristina Soare”, a spus Ana Mușat.

Alături de elevi s-a aflat și comandantul colegiului, colonel Mihail Șerban-David, care i-a felicitat pe boboci și pe organizatori pentru demonstrațiile artistice de excepție, apreciind, totodată, implicarea acestora și în alte activități, pe lângă activitatea de bază principală. „Ne-ați umplut inima de bucurie, ne-ați plimbat prin toată gama de momente artistice, sportive, ați dovedit competențe digitale, lingvistice și altele. Vă mulțumim!”

A fost o ediție de colecție, care a reunit pe scenă elevi talentați, olimpici la diferite discipline școlare, campioni mondiali, europeni și naționali la karate, la Freestyle kickboxing, la competiții internaționale militare.

Felicitări tuturor!