iul. 082024
 

Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” promovează excelența în educație de ani buni, lucru care se reflectă în notele foarte bune obținute la examenul național de Bacalaureat.

Pe lângă cei doi absolvenți cu medii peste 9,90, Adrian-Alexandru Buturugă, 9,93, și Mara Zapca, 9,91, Colegiul se numără printre cele mai bine licee clasate la nivel național.

Toți cei 120 de absolvenți ai celei de-a 100-a promoții a Cantemirului au reușit să-și certifice pregătirea prin rezultatele obținute și să confirme parcursul educațional foarte bun din anii de liceu.

6 dintre absolvenți au înregistrat note de 10 la două dintre disciplinele de examen, cu 4 mai mulți față de anul trecut, în timp ce 28 dintre ei au obținut nota 10 la o disciplină, cu 3 mai mulți față de anul trecut, când doar 25 de liceeni au atins nota maximă.

Cele mai multe note de 10 au fost obținute la disciplina matematică, respectiv 12, iar la fizică 10. La acestea se adaugă notele de 10 de la chimie, 3, la biologie, 2, și la limba și literatura română, 1.

          S-au înregistrat 83 de medii între 9,01 și 9,93, cu 17 mai mult decât anul trecut.

          Media generală pe liceu este 9,11, față de 8,91 anul trecut, înainte de contestații.

Performanța obținută este în directă legătură cu rigoarea, disciplina, timpul dedicat studiului și ajutorul calificat al dascălilor.

Felicitări tuturor absolvenților și mult succes la concursul de admitere în academiile categoriilor de forțe!

Felicitări corpului profesoral și cadrelor militare!

Felicitări părinților pentru susținere și implicare!