mai 072018
 

Sub coordonarea profesorului Gianin Stanciu, echipa de pentatlon – băieţi a Colegiului Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” devine pentru a doua oară vicecampionă naţională la pentatlon, în cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar.

Ca urmare a unei pregătiri fizice deosbite, a perseverenţei, determinării şi ambiţiei de a fi printre cei mai buni, cantemiriştii au excelat în cadrul pentatlonului, unde au făcut faţă cu succes celor cinci probe incluse în cadrul competiţiei de nivel înalt, care implică un grad sporit de dificultate şi o pregătire excelentă: alergarea pe distanţa de 60 m, alergarea pe distanţa de 800 m, săritura în lungime cu elan, aruncarea mingii de oină şi aruncarea greutăţii. Ambasadori ai sportului, ai unei vieţi organizate şi disciplinate, sportivii cantemirişti au fost distinşi cu medalii de argint, reeditând performanţa din anul 2016.

Echipa de prestigiu a colegiului, formată din veteranii Eduard Statache şi Octavian Niţă, clasa a XII –a, Marius Petre şi Ovidiu Burcea, clasa a XI –a, şi cel mai tânăr cantemirist Iustin Cârstoiu, clasa a X –a, a excelat în cadrul competiţiei desfăşurate la Iaşi, în perioada 4-5 mai. 

Atletul Ovidiu Burcea s-a descurcat foarte bine şi la Memorialul „Octavian şi Viorica Enescu”, desfăşurat la Râmnicu-Vâlcea, în data de 6 mai, unde a urcat pe treapta a treia a podiumului competiţiei, în urma succesului de la 100m.

Prin prestaţia avută, atleţii noştri au confirmat aşteptările şi au reuşit să se remarce în cadrul întrecerilor de nivel înalt, la startul cărora s-au aliniat cei mai buni atleţi din licee cu program sportiv şi colegii naţionale militare: Liceul cu Program Sportiv Iaşi, Liceul cu Program Sportiv Cluj Napoca, Liceul cu Program Sportiv Constanţa, Liceul cu Program Sportiv Baia Mare, Liceul cu Program Sportiv Bucureşti, Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul”, Alba-Iulia , Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu, Craiova.

În palmaresul cantemirist, se regăsesc distincţii valoroase obţinute de elevi în competiţia naţională de pentatlon, atât pe echipe cât şi la individual:

La individual:

2017  – titlul de campion naţional– elev Viorel Ghioca;

2016 – locul II individual – elev Alexandru Drăgoi.

2014 – locul III individual – elev Alexandru Drăgoi;

2013 – locul II individual – elev Ionuţ Stan;
Pe echipe:

2013 – medalie de bronz;
2016 – medalie de argint -vicecampioni naţionali;

Felicitări tuturor şi succes în continuare!      

 Posted by at 1:40 pm
Gravityscan Badge