mai 212022
 

Atleții cantemiriști au luptat și au crezut în șansa lor până la final, iar rezultatul a fost cel așteptat.

Atletismul a inclus atât probe individuale, de alergare 100m, 200m, 400m, 800m, 1500m, cât și probe de sărituri, în lungime și înălțime, o probă de aruncarea greutății și două ștafete 4x100m și 4x400m.

După un parcurs fără cusur, echipa de atletism a Colegiului Național Militar „Dimitrie Cantemir” obține Locul I la actuala ediție a Olimpiadei sportului militar.

Rezultatul meritoriu adjudecat certifică pregătirea deosebită a sportivilor, în condițiile unei concurențe acerbe.

Atât fetele cât și băieții au reușit să ducă la bun sfârșit misiunea încredințată, aceea de a contribui prin performanțele obținute la victoria finală.

Dacă pentru unii dintre atleți, acest concurs a reprezentat începutul unei lungi serii de victorii, pentru elevii din ultimul an de studiu despărțirea de sportul militar liceal și ocazia ideală de a se evidenția pe teren propriu și a duce mai departe spiritul și valorile reale ale sportului.

Atletismul implică mult efort fizic, concentrare, dăruire și ambiție, iar elevii noștri au demonstrat că au toate aceste atribute necesare campionilor.

La final au simțit că toată munca și efortul depus au meritat. S-au bucurat împreună cu antrenorul lor, profesor Gianin Stanciu, cel care a condus numeroase generații pe acest drum al performanței.

Palmaresul este unul impresionant.

Din anul 2008, în afara perioadei de pauză determinată de pandemie, atleții cantemiriști s-au clasat de fiecare dată pe Locul I, cu excepția a două competiții finalizate pe locul al II-lea.

Am avut ocazia să cunoaștem elevi talentați, care reprezintă viitorul, sportivi care au dat totul pe pista de atletism pentru a menține neștirbit prestigiul școlii și a-i onora pe predecesorii lor, unii dintre ei prezenți să-i susțină și să mai trăiască încă o dată bucuria unei asemenea competiții.

Sunteți eroii noștri și vă mulțumim pentru lecțiile frumoase pe care ni le-ați predat în cele două zile de competiție și pentru emoțiile care nu pot fi descrise în cuvinte.

Felicitări tuturor!

Foto: Antonio Badea