apr. 112014
 

“Călătoriile sunt cadoul înţelepciunii. Călătorind, începi să vezi şi să întelegi că limitările pe care ni le impunem nu au o valenţă justă… Singurul drum pe care ţi-l poţi permite este propriul drum, ghidat de vocea şi raţiunea spiritului tău.”

 

    “Săptămâna Altfel” a fost  cu  adevărat “altfel” pentru elevii claselor a  IX – a A, a IX – a D şi a IX – a E, ce au avut parte de o experienţă inedită alături de doamnele profesoare Elena-Cristina Soare, Daniela Oprea, Lorena Ezaru şi Andreea Ziegler, care au vegheat asupra lor.

     Aceştia au plecat spre Sibiu, marţi dimineaţa, având ca opriri: impunătoarea  Cetate a Făgăraşului, Mănăstirea Constantin Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus, Monumentul Gheorghe Lazăr de la Avrig, pentru a ajunge odată cu orele amiezii în vechiul Hermannstadt. Acolo, mângăiaţi de soarele cald al amiezii, aceştia au vizitat renumitul Brukenthal, cu minunatele grădini interioare.  Piaţa Mare, Piaţa Mică, toate acestea i-au fascinat şi încântat pe toţi cei prezenţi.

         Ziua de miercuri a fost încununată de o vizită memorabilă pentru toţi, Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, fiind ceva nou pentru elevii claselor a  IX – a, prea încântaţi şi absorbiţi de amalgamul de sentimente şi noutăţi care se petreceau chiar sub ochii lor. Uniforme, grade şi armament, toate au contribuit la creerea unei impresii deosebite, majoritatea elevilor întrebaţi spunând că sunt siguri că această academie este pentru viitorul lor. Programul incitant de muncă şi taberele de pregătire militară au părut sa fie cele mai solide argumente pentru ei.

       Întoarcerea  lor a avut ca ultimă oprire vizitarea Bisericii Negre din Braşov.

      Experienţa de neuitat şi avalanşa de trăiri şi emoţii create le-au lăsat amintiri de neuitat, asteptând cu nerăbdare următoarea excursie, plină de mister şi de aventură ca aceasta.

                                                                                              elev  Alexandra Bărbuţă

cls. a IX – a A

[flagallery gid=85 name=Gallery]