sept. 282022
 

Elev caporal Ștefan Alexandru Dediu din Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” a participat la exercițiul CyberMAN2022, unde a urcat pe Locul III, la secțiunea „Red&Blue”, în clasamentul realizat pentru categoria MApN.

Rezultatul este unul de echipă și are la bază munca participanților din Colegiile Naționale Militare: „Dimitrie Cantemir”, „Mihai Viteazul” și „Ștefan cel Mare”.

Împreună au reușit să se claseze între cei mai buni dintre concurenții la competiție.

Evenimentul, planificat și organizat de către Agenția de Apărare Cibernetică, s-a desfășurat  în mediul online, în perioada 27.06.-01.07.2022, și a reunit peste 240 de participanți.

Pe lângă diploma și medalia pe care le-a primit în cadru festiv la sediul Comandamentului Apărării Cibernetice, în data de 23 septembrie, Ștefan a fost evidențiat și felicitat de comandantul colegiului, colonel dr. ing. Aurel Constantin Neagu, în fața întregului efectiv de cadre militare și elevi, la Revista de front, desfășurată în această dimineață.

Un mic gest față de performanța pe care a obținut-o ca urmare a pasiunii, dăruirii și muncii depuse de-a lungul timpului.

În urmă cu doar câteva luni, Ștefan reușea un alt rezultat de excepție la faza internațională a Olimpiadei de Informatică Aplicată – AcadNet 2022, secțiunea calculatoare, unde s-a clasat pe Locul al II-lea.

În spatele tuturor distincțiilor primite de Ștefan stau sute de ore de pregătire, la care se adaugă ambiția, seriozitatea, determinarea și dragostea pentru învățătură.

Ne mândrim cu tine, Ștefan!

Mult succes în competițiile viitoare!