oct. 202022
 

La Campionatul Mondial de karate SKDUN desfășurat la începutul lunii octombrie în Cehia, elev fruntaș Medeea Zafiris a reprezentat România la cel mai înalt nivel, reușind să obțină o medalie de aur la kumite individual shobu sanbon 14-15 ani, +53 kg, o medalie de argint la kata individual – 14-15 ani, 1 Kyu-DAN, o medalie de aur la kumite team mixt și o medalie de bronz la kumite team fete.

Imnul României a răsunat în Cehia atunci când Medeea Zaafiris a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, o confirmare a muncii, a seriozității în pregătire, a determinării și pasiunii pentru această disciplină sportivă. Consider că cel mai recent campionat, cel mondial, a fost, poate, cea mai însemnată competiție a mea, datorită adversarilor de elită din țări precum SUA, Japonia, Azerbaidjan, Italia și multe altele. Cu toate acestea, prin îndârjire, devotament, curaj și mult antrenament, consider ca nu am dezamăgit și voi continua să mă pregătesc pentru a-mi menține această formă și a surprinde cu rezultate cel puțin la fel de bune, a spus performera noastră.

Chiar dacă are doar 15 ani, Medeea are deja o carieră impresionantă în care se mai regăsește încă o medalie de aur la campionatul mondial desfășurat în anul 2016, dar și alte numeroase distincții obținute la nivel național și internațional.

Pregătită de către sensei Aurelian Nicolae, de la vârsta de 5 ani, Medeea reușește să ducă sportul la nivel de artă, să obțină performanțe incredibile datorită dăruirii și ambiției, a nivelului de pregătire la care a ajuns în urma sutelor de ore de antrenament.

Felicitări, Medeea, și mult succes în competițiile viitoare!

Ne mândrim cu tine