iun. 052024
 

Balul absolvenților cantemiriști a devenit în timp un eveniment de tradiție în Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir”, pentru a da o notă distinctă anilor de liceu.

          Cea de-a 100-a promoție a Cantemirului a sărbătorit la Cercul Militar Național din București, un templu al culturii militare, un simbol al Armatei României, și l-a avut ca distins invitat al serii pe domnul general-locotenent dr. Cătălin Zisu.

          Cu toții s-au bucurat și au fost onorați să îl aibă în mijlocul lor, și doar pentru câteva minute, pe comandantul Comandamentului Logistic Întrunit, un model pentru generațiile de cantemiriști.

          Într-o atmosferă de basm, asemănătoare celei de la curțile regale, cavaleri și prințese au plutit pe ritmurile nemuritoare ale valsului, arătând că eleganța, rafinamentul și sobrietatea sunt calități câștigate prin muncă și educație.

Dincolo de ținutele alese cu gust, decorurile elegante, muzica bună, cursivitatea perechilor pe ringul de dans și prezentarea fiecărei clase, atmosfera a fost feerică.

120 de absolvenți au pregătit o poveste scrisă chiar de ei, pe care au promis că o vor continua peste ani, cu alte momente la fel de frumoase, ca cele care au marcat finalul unei etape importante din viața lor.

Au profitat din plin de clipele petrecute împreună ca și colegi de liceu și au lăsat în urmă un amalgam de emoții, arătând că au învățat să fie oameni,  cu principii, competențe și valori incontestabile cu care pleacă în viață.

A fost o seară apreciată de toți participanții, conducerea colegiului, diriginți, comandantul de companie, profesori, părinți din comitetul de organizare și invitați.

          Printre tinerii care s-au remarcat prin talentul lor muzical au fost Iulian Gropan, la nai, și Nicolae Șoană, voce, un duet de excepție care a atras foarte multe aplauze și aprecieri sincere.

Desemnarea „reginei” și a „regelui” s-a făcut la miezul nopții, iar cei care au întrunit numărul de voturi au fost Karina Dragomir și  Cătălin Deaconu.

Prin tot ceea ce au pregătit și cum s-au pregătit, liceenii militari au arătat că sunt legați de același „Semper fidelis”, lăsând ca poză de final o promoție unită într-un cerc al tinereții și al reușitelor de peste ani.

Felicitări absolvenților pentru momentele speciale oferite și organizatorilor!

xxx

Evenimentul s-a desfășurat în data de 4 iunie 2024, ziua în care Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” a aniversat 112 ani de existență.

Foto: Nicolae Milea, Valentin Costică