apr. 302022
 

Eleva caporal Daria Ruse, de la Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir”, a obținut Mențiune la faza națională a Olimpiadei de Limba și literatura română, competiție care s-a desfășurat, în perioada 26-30 aprilie, la Slobozia.

Parcursul frumos al tinerei cantemiriste, elevă în clasa a X-a, a fost încununat cu acest rezultat de excepție, care a pus colegiul și județul Prahova pe harta acestei competiții de anvergură.

În colegiu, Daria este o elevă de top, un model de ambiție și stăruință, cu un comportament demn de un viitor ofițer al Armatei României.

A ieșit de mult din formație, nu doar prin media 10 obținută, implicarea în diferite activități, cât mai ales prin seriozitatea cu care își duce la bun sfârșit obiectivele stabilite.

La prima participare la faza națională, în competiția elitelor, prestația ei a fost una de nivel înalt. Distincția obținută este cea care-i certifică pregătirea și o clasează între cei mai buni liceeni din țară la disciplina Limba și literatura română.

Rezultatul ei nu este unul întâmplător, dacă ținem cont de volumul de muncă, efortul și rigurozitatea cu care a abordat, împreună cu distinsa ei profesoară, Bianca Stanciu, sarcinile de lucru.

Atât la proba scrisă, cât și la proba orală a fost o concurentă înverșunată,  dornică să-și arate priceperea în domeniul pe care îl iubește cel mai mult, cu toate tainele lui.

Daria dovedește, astfel, că sensibilitatea  și darul creator se împacă foarte bine cu disciplina și rigurozitatea militară. „Literatura în sine este o disciplină, ce are un anumit curs, pe care o poți descoperi pătrunzând in tainele ei, în arta frumosului. Tot astfel, și disciplina militară din colegiul nostru are o parte poetică  ce ne invită pe noi, cantemiriștii, să o descoperim. Depinde doar de noi să ne deschidem în fața acestei laturi poetice din mediul cazon.”

Felicitari, Daria!

Felicitări, doamna profesor Bianca Stanciu!

Ne mândrim cu voi!