sept. 272022
 

Elevi, profesori și cadre militare din Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” au fost alături de reprezentanții Forțelor Navale Române, în cadrul campaniei de promovare a carierei militare, în județul Prahova.

Marți, 27 septembrie, la Palatul Culturii din Ploiești, cantemiriștii au avut posibilitatea să dialogheze cu marinarii, să le cunoască în detaliu misiunile și tradițiile, prin participarea la activitățile propuse, la standurile expoziționale și la workshop-urile desfășurate.

„Ne-am bucurat de revederea cu colegii noștri, de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”, dar și de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” care ne-au captat atenția cu machete de nave militare și de faruri, hărți de navigație, cărți de specialitate, obiecte specifice de marină de la bordul navelor militare, echipamente de scufundare, tehnică și armament utilizat de infanteriștii marini, standuri cu ofertele educaționale ale instituțiilor militare de învățământ, precum și alte surprize cu specific marinăresc. A fost o experiență cu adevărat deosebită”, a transmis elev caporal Viviana Purcărea-Ciulacu.