mart. 022018
 

În luna martie, liceenii cantemirişti pasionaţi de robotică îşi vor etala, din nou, cunoştinţele în cadrul etapei regionale din cadrul competiţiei de robotică “First Tech Challenge”, o întrecere în care vor trebui să dovedească importanţa muncii în echipă şi a inovaţiei, într-un mediu competitiv.

Elevii Colegiului Naţional Militar “Dimitrie Cantemir” au înţeles că trebuie să ţină pasul cu noile tehnologii şi, de ce nu, să evolueze în acelaşi timp cu ele, ştiind foarte bine că construirea unui robot este mai mult decât punerea împreună a pieselor.

Plecând de la acest deziderat, echipa cantemiristă formată din 9 elevi ai claselor a X –a – a XII –a, coordonată de profesorul de informatică, Sorin Mischie, a construit, timp de 3 luni, un nou robot funcţional, folosind cunoştinţele acumulate la orele de informatică, matematică şi fizică şi aplicând principii ale educaţiei STEM – Science, Technology, Engineering, Mathematics.

Experinţa participării şi prestaţia foarte bună avută la prima ediţie, unde au obţinut locul II al premiului „Motivate”, acordat echipelor ce au promovat cel mai bine spiritul de FTC şi premiul unic „Naţie prin Educaţie”, i-au ajutat pe elevii noştri să găsească cea mai bună soluţie pentru tema de anul acesta, “FIRST Relic Recovery”.

Cu zeci de ore de muncă de proiectare şi asamblare în spate, cantemiriştii speră să se califice pentru confruntarea finală care va avea loc, în perioada 23-25 martie, la Sala Polivalentă, din Bucureşti, şi ulterior la campionatul mondial din SUA, programat o lună mai târziu.

“Am acceptat din nou provocarea FTC. Este un avantaj că avem în echipă 5 elevi care au experienţa competiţiei anterioare. Anul acesta, ne-am unit forţele din nou şi împreună am reuşit să construim robotul, care sperăm să ne ducă în marea finală. Suntem pregătiţi să concurăm cu alte echipe care sunt de asemenea aliniate pentru a obţine victoria. Vrem să performăm la cel mai înalt nivel şi să ne numărăm printre cele 4 echipe care vor merge în SUA”, au spus elevii.

Pe lângă proba practică, tinerii liceeni trebuie să prezinte, în limba engleză, şi un caiet tehnic în care sunt descrise proiectarea, construcţia şi programarea robotului.

Progresele echipei noastre pot fi urmărite pe pagina de facebook FTC-DIMCANRO: https://www.facebook.com/search/top/?q=ftc-dimcanro

Succes tuturor competitorilor!

Cei mai buni să câştige!
[flagallery gid=482]