mai 262022
 

O nouă promoție a Cantemirului a spus într-un mod atât de frumos și emoționant „Bun Rămas”! anilor de liceu, miercuri, 25 mai 2022.

La Ultimul clopoțel, eveniment de tradiție în colegiu, inimile liceenilor militari, dar și ale celor care le-au călăuzit pașii pe drumul cunoașterii, profesori, diriginți, cadre militare și părinți, au bătut la unison.

119 absolvenți au scris povestea lor, a unor militari hotărâți să pășească într-o nouă etapă a existenței, clădită pe temelia anilor de școală.

Momentele s-au succedat unele peste altele și au creat tabloul unei zile caracterizate de zâmbete, lacrimi, îmbrățișări, emoții și discursuri motivaționale.

Cei care în urmă cu patru ani deschideau un drum cu multe necunoscute, erau timizi și stângaci în a-și așeza bereta, cu pași nesiguri în cadență și priviri sfioase, au devenit tinerii pe care-i regăsim, astăzi, oameni hotărâți să-și împlinească visurile.

Fiecare a așezat la temelia acestei promoții o parte din sufletul lui, pentru a forma, ceea ce am văzut cu toții, o mare familie.

Oricât de adânci, sonore şi încărcate de sens sunt cuvintele, acum par imperfecte pentru a sintetiza gândurile şi sentimentele nostalgic relatate ca o continuitate a relaţiei cu fiecare promoţie care își deschide aripile spre împlinirea propriului destin.

În șuvoiul de urări și trăiri unice, liceenii și-au auzit numele strigate la catalog pentru ultima dată, semn că acest capitol frumos al adolescenței în uniformă militară s-a încheiat odată cu albumul Promoției 2022, cea de-a 98-a în istoria instituției.

Mult succes tuturor!

Să aveţi înţelepciunea de a face mereu în viaţă alegerile potrivite, să fiţi puternici, înţelepţi în decizii şi încrezători în tot ceea ce vă propuneţi!