nov. 272021
 


Elev plutonier Andreea Ingrid Vârlan a fost înaintată în gradul de elev plutonier adjutant, cel mai mare grad onorific în colegiul militar, ca urmare a rezultatelor obținute în activitatea școlară și extrașcolară, dar și în urma unei performanțe de excepție. A fost selectată drept candidat principal pentru Academia Militară „West Point”. „A început ca un gând, s-a dezvoltat ca un motiv și mai apoi a devenit obiectiv final … acceptarea mea de către Unitated States Military Academy – WEST POINT”, a spus Ingrid.

Pentru a ajunge în această fază a competiției, Ingrid a participat încă de la sfârșitul lunii septembrie la concursul de selecție organizat de Direcția generală management resurse umane pentru nominalizarea candidaților la concursul de admitere în academiile din SUA. 

Pentru a fi acceptată la acest concurs, a trebuit să îndeplinească o serie de criterii: să se situeze în primii 10% în ierarhia mediilor de absolvire a anului anterior de studiu, să dețină cunoștințe de limbă engleză și să aibă un nivel de pregătire fizică foarte bun.

A fost admisă prima în colegiu, cu media 9,99, și de atunci a străbătut un drum plin de împliniri și realizări.

Pe parcursul anilor, Ingrid s-a bucurat de toate oportunitățile pe care i le-a oferit colegiul și a evoluat în același timp cu ele pentru un loc între cei mai buni.

Este un om al rigorii militare, al disciplinei și al lucrului bine făcut, iar parcursul ei educațional este unul încununat de rezultate, dar și de participări la programul Erasmus +, la Parada de 1 Decembrie și la competiții militare naționale și internaționale.

A fost susținută de familie, cadre didactice și militare.

Ambițioasă, perfecționistă, serioasă și bine ancorată în realitatea de zi cu zi, Ingrid a trecut cu brio de probele pe care le-a susținut: verificarea cunoștințelor de limbă engleză, examinarea psihologică, vizita medicală, evaluarea nivelului de pregătire fizică și interviu cu reprezentanți ai Ambasadei SUA în România.

După ce a fost declarată Admis la aceste probe, este tot mai aproape de a-și îndeplini visul, acela de a studia în prestigioasa academie militară, la fel ca alți absolvenți cantemiriști.

Mai are de susținut câteva examene. „În continuare, urmează să susțin încă două examene, TOEFL și SAT, pentru completarea dosarului de admitere. Acestea vor avea o structură diferită față de cele pe care le-am susținut până acum, primul măsurând abilitatea candidaților de a utiliza limba engleză, așa cum se folosește în context academic, și cel de-al doilea fiind bacalaureatul american”, a transmis Ingrid.

S-a hotărât că vrea să studieze în SUA, încă din clasa a IX -a. Din vara anului 2020 eforturile ei au început să fie semnificative pe toate palierele: limbă engleză, sport, activități cât mai multe și mai diversificate, așa încât cunoștințele să fie la un nivel foarte înalt.

Rezultatul nu a întârziat să apară și meritul i-a fost recompensat.

În fața întregului efectiv de cadre militare, profesori și elevi, comandantul colegiului, colonel dr. ing. Aurel Constantin Neagu, a felicitat-o pe Ingrid și a evidențiat faptul că pentru a ajunge la această performanță și-a depășit limitele, prin rezultatele obținute, unele fiind peste ale celorlalți colegi din colegiile militare și în unele cazuri chiar peste ale băieților – la limba engleză și la unele dintre probele sportive: rezistență și abdomene. „A dat dovadă de multă ambiție, determinare, pentru că există o competiție acerbă între colegii din aceeași instituție, dar și între cei din celelalte colegii naționale militare. Toți își doresc să ajungă acolo”, a spus comandantul colegiului.

I-a așezat apoi noile grade pe epoleți și i-a oferit un buchet de flori în aplauzele tuturor celor prezenți. „O reprezentantă a colegiului de la Breaza a reușit să realizeze performanța de a fi singura candidată pentru locul disponibil la Academia Militară „West Point”. Îți dorim mult succes, să treci cu brio și de ultimele teste, să ajungi să susții Bacalaureatul special și să ne saluți din SUA. Mult succes în continuare!”, i-a transmis comandantul colegiului, colonel dr. ing. Aurel Constantin Neagu.

La rândul ei, Ingrid a transmis: „Gradul de plutonier adjutant este țelul final al oricărui boboc de colegiu militar. Pentru acest lucru înveți, muncești intens și urmează să respecți comenzile, rigorile și disciplina cazonă. Toate aceste lucruri te motivează să dai ce este mai bun din tine, departe de familie și casă, dar mereu alături de noii camarazi, dascăli și cadre militare. Sunt extrem de onorată de noul grad obținut și consider că este o consecință a determinării, seriozității și implicării mele în toți acești ani de colegiu și sper să reprezint un bun exemplu de urmat pentru toți colegii mei mai mici.”