nov. 072022
 

Seara de vineri a fost dedicată Balului bobocilor, o sărbătoare a frumuseții și talentului, a eleganței și stilului, a tinereții.

Evenimentul a fost primit cu mare bucurie atât de către participanți, cât și de către organizatori și invitați.

Tot spectacolul a fost în așa fel gândit încât să poarte auditoriul din trecut până în prezent, ceea ce a făcut ca momentele pregătite să fie speciale și unice.

Tema de anul acesta „A fost odată…” s-a reflectat atât în elementele de decor, unele confecționate de cei implicați în activitate, cât și în descrierea realizată de cei doi eleganți prezentatori, elev caporal Daria Mihalache și elev caporal Raul Florescu. Povestea de dragoste dintre cei doi prezentatori, structurată între rândurile unei scrisori și mesele unui local, a fost cadrul în care au fost introduși participanții.

În centrul atenției s-au aflat cei opt pretendenți la titlul de Miss și Mister, care au avut de parcurs un drum lung până să ajungă pe scena sălii de festivități a colegiului. De la obținerea votului din preselecții până la pregătirea unor prestații memorabile, a fost nevoie de multă muncă și ingeniozitate.

Cu toții au dovedit că au veleități de dansatori sau interpreți, și-au respectat unul altuia ideile, realizând împreună cu colegii lor mai mari o poveste care a fost apreciată prin aplauze frenetice de publicul spectator.

Dacă bobocii au arătat cât de creativi, spontani şi pricepuţi sunt, nici „artiştii” seniori nu s-au lăsat mai prejos, pigmentând spectacolul cu scenete umoristice, coregrafii originale şi muzică de calitate pentru toate gusturile.

Totul a fost gândit până în cel mai mic detaliu, astfel încât spectacolul să fie unul complet și complex, plin de originalitate și experiențe inedite.

Reușita spectacolului a fost posibilă grație unei echipe care s-a sudat în timp, sub coordonarea profesorilor Elena-Cristina Soare și Ovidiu Badea. Colaborarea dintre boboci, elevi din clasa a XI-a, în calitate de organizatori, liceeni din ceilalți ani de studiu și cadre didactice a fost una de succes, care a transformat balul într-o adevărată sărbătoare a adolescenței.

Concurenţii au arătat cât de talentaţi, spontani şi pricepuţi sunt, dovedindu-şi inteligenţa, percepţia şi măiestria în cadrul probelor pregătite de către organizatori, care le-au pus la încercare prezența scenică, adaptarea, inteligența, creativitatea și  spontaneitatea. Cu toţii au fost la înălţime, misiunea juriului, fiind una foarte dificilă. Membrii juriului, prof. Corina Barbu, prof. Mădălin Marinescu, elev plutonier adjutant Patricia Bărbuță și câștigătorii din anul 2019, elev sergent major Andreea Mureșanu și elev sergent Raul Olteanu, au deliberat.

Decernarea premiilor a fost cel mai aşteptat moment.

Înainte de anunțarea câștigătorilor, a fost organizată o tombolă, iar elevi din clasele a X –a și a XI-a au destins atmosfera cu un moment de dans modern și câteva melodii din repertoriul național și internațional, interpretate de Nicușor Șoană, Miruna Codreanu și Teodora Gâlcă, acompaniați de formația școlii.

Întreaga activitate artistică a fost apreciată de toţi participanţii ca una foarte reuşită. Alături de elevi s-a aflat și comandantul colegiului, colonel dr. ing. Aurel Constantin Neagu, care i-a felicitat pe boboci și pe organizatori pentru spectacolul oferit.

La final, s-au aflat și câștigătorii:

Miss și Mister Popularitate: Laura Miu și Iosif Stanciu;

Ana Maria Radu – diplomă de originalitate;

Marius Ioniță – Bobocul carismatic;

Vlăduț Apostol – cel mai bun instrumentist;

Ana Maria Popa – cel mai dinamic moment;

Miss și Mister Cantemir 2022: Andreea Comorașu și Ștefan Bria

xxx

Momentele balului:

Deschiderea a fost făcută de către elevii Nicușor Șoană și Iazmina Marcu care au cântat melodia „Efemer”;

Concurenta Laura Miu a cântat două melodii: Nothing breaks like a heart și Cine te crezi, fiind acompaniată de eleva Aidee Toma și elevul Rareș Pipirigeanu;

Concurenta Ana Maria Popa împreună cu elevul Raul Floștoiu – moment de dans modern;

Concurenta Andreea Comorașu în duet cu elevul David Stănculescu -melodia Quizás;

Concurentul Iosif Stanciu a cântat la saxofon acompaniat de formația școlii formată din: Iulian Gropan la nai, Cristian Radu la chitară, Alexandru Michiduță la clape, Mara Zapca la tobe;

Concurentul Ștefan Bria a realizat două momente, unul de dans folcloric și unul de street dance,  împreună cu elevii Iustina Ene, Albert Olteanu și Andreea Vrâncianu;

Un moment surpriză a fost oferit de elevii clasei a XI-a: Nicușor Șoană, Maria Enache, Adriana Tudor, Luana Bulgărea și Daria Goagă;

Concurenta Ana Maria Radu a recitat un monolog;

Concurentul Marius Ioniță a cântat melodia Love me tender;

Concurentul Vlad Apostol a avut un moment la chitară împreună cu eleva Iazmina Marcu, care a interpretat Nothing Else Matters și House of the Rising Sun.

Felicitări tuturor